Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hold kjeft nå!

Petter Stordalen fikk Mads Gilbert til å sprekke på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble full klinsj mellom lege Mads Gilbert og hotellkongen Petter Stordalen under Dagbladets OL-debatt i Valgstudio i dag.

De to krangla om økonomi og miljø under hele debatten, og fortsatte krangelen etter at kameraene var skrudd av. Til slutt trakk Stordalen seg unna.

- Meningsløst dyrt Søndag og mandag skal Oslos befolkning stemme over om byen skal søke OL i 2022. Og selv om befolkningen ifølge meningsmålinger er negative, kjemper sterke krefter for at en søknad kan bli sendt selv om befolkningen sier nei.

Og OL koster. Det er søkt om statsgaranti for et budsjett på 33,6 milliarder, men flere hevder det vil være umulig å holde seg til den summen. Gilbert trekker fram at firmaet Ernst & Young har gjort et estimat på at prislappen kan komme på 50 milliarder.

- Jeg er imot et OL i Oslo fordi det ikke er et bærekraftig prosjekt. Det er vanvidd å bygge milliardanlegg annethvert år rundt om i verden for et 14-dagers arrangement. Prislappen er meningsløst høy, kanskje opp mot 50 milliarder, sier Mads Gilbert.

FULL KLINSJ: Også etter at debatten var ferdig, fortsatte diskusjonen mellom Gilbert og Stordalen. Den varte til Gilbert kalte Stordalen homomotstander. Da gikk hotellkongen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
FULL KLINSJ: Også etter at debatten var ferdig, fortsatte diskusjonen mellom Gilbert og Stordalen. Den varte til Gilbert kalte Stordalen homomotstander. Da gikk hotellkongen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Det regnestykket kjøper overhodet ikke Stordalen.

- Jeg hadde også vært imot hvis Mads Gilberts tall var riktige. Men tallene hans er feil. Jeg er for fordi dette er en fantastisk mulighet for Oslo og Norge, som jeg vil kjempe hardt for at folk skal forstå, sier en engasjert Stordalen.

- Hold kjeft nå! Med i debatten var også investor Jan Petter Sissener, Rødt-leder Bjørnar Moxnes, generalsekretær i Norges idrettsforbund Inge Andersen og ungdomsrepresentant i Norges idrettsforbund Tormod Tvare.

Stordalen beskylder Gilbert og Rødt-leder Bjørnar Moxnes for ikke å ha peiling på økonomi, og sier kostnadene ikke vil gå på beskostning av verken eldreomsorg eller Oljefondet.

Men det var ikke bare det økonomiske spørsmålet som engasjerte. Gilbert lurer også på hvordan en miljøbevisst mann som Stordalen kan støtte et arrangement som OL. Avbrutt av Stordalen bjeffer Gilbert tilbake.

HEFTIG DEBATT: Lege Mads Gilbert (fra venstre, mot OL), hotellkonge Petter Stordalen (for OL), generalsekretær i Norges idrettsforbund Inge Andersen (for OL), investor Jan Petter Sissener (mot OL), Rødt-leder Bjørnar Moxnes (mot OL) og ungdomsrepresentant i Idrettsforbundet Tormod Tvare (for OL) stilte i Dagbladets OL-debatt i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HEFTIG DEBATT: Lege Mads Gilbert (fra venstre, mot OL), hotellkonge Petter Stordalen (for OL), generalsekretær i Norges idrettsforbund Inge Andersen (for OL), investor Jan Petter Sissener (mot OL), Rødt-leder Bjørnar Moxnes (mot OL) og ungdomsrepresentant i Idrettsforbundet Tormod Tvare (for OL) stilte i Dagbladets OL-debatt i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Hold kjeft nå! sier han, før han fortsetter.

- OL er det minst bærekraftige vi har i verden når det gjelder miljø og idrett.

Stordalen fortsetter med økonomikortet, og hevder Norge har tradisjon for å holde seg innenfor budsjettene. Samtidig har han stor tro på gjenbruk av flere av anleggene fra Lillehammer-OL.

- Og det vi skal bygge i Oslo, skal også gjenbrukes. Dette kan bli et bærekraftig OL miljømessig. Vi kan vise IOC hvordan det skal gjøres, sier han.

Fortsatte etter debatten Uenigheten mellom de to er så stor at krangelen faktisk fortsatte etter at debatten var over.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få se deg, Sissener, og han Rødt-fyren på samme lag! sa Stordalen og viste til at alle de nevnte er imot OL i Oslo - i motsetning til ham.

Da tente Gilbert på alle pluggene. Han prøvde flere ganger under debatten å pense den inn på situasjonen for de homofile under OL i Russland i februar - uten å lykkes.

 

Nå fikk han sjansen igjen.

- Du er homomotstander! utbrøt han og satte pekefingeren i brystet på Stordalen.
- Nå gikk du langt over streken! konstaterte Stordalen og trakk seg unna.

Se den opphetede debatten i videoen over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling