- Hold kjeft, RBK!

Norske fotball-ledere begynner å bli grundig lei RBKs stadige moralske utspill om kravstore og pengegriske småklubber. - Det er skråsikkert og dumt av RBK å drive og dømme andre på den måten, sier Skeid-trener Bengt Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eriksen henviser til det ferskeste eksemplet. Da Start i forrige uke krevde ti millioner kroner for sin venstrekant Morten Knudsen, rykket sportsdirektør Rune Bratseth ut i media og stemplet motparten som urimelig og kravstor. Bratseth gjorde det samme i sommer da Rosenborg forhandlet med Vålerenga og Bodø/Glimt om henholdsvis John Carew og Arild Berg.

Kapitalist

- Hvorfor kan ikke RBK bare oppføre seg som en helt streit kapitalist, og heller holde kjeft hvis de synes en spiller er for dyr. I stedet velger de å preike moral, sier en undrende Eriksen til Dagbladet.

Han mener Rosenborg taper respekt på å stemple andre.

- Det er hylende dumt og forferdelig fjollete. Mitt svært gode inntrykk av Rosenborg forvitrer hver gang de kommer med et slikt utspill.

Bengt Eriksen, som er utdannet handelsøkonom, kommer med følgende slående metafor.

- Det RBK gjør vil være det samme som om jeg kom inn i en ferskevarebutikk for å kjøpe indrefilet. Jeg tar en titt på kjøttet, og sier til ekspeditøren at jeg vil ha kjøttet, men at jeg bare synes det er verdt ti kroner kiloen. Slikt gjør man ikke. Det er en selgers rett til å prise en vare akkurat som han vil.

To priser

Eriksen understreker at han har den dypeste respekt for Rosenborgs virksomhet, sjøl om det kanskje til tider blir litt mye av Eggens go'fot-teorier.

- Jeg holder Eggen høyt, men logikken høyere. Han snakker som om all verdens sannheter finnes en eller annen plass i området rundt Fannrem.

Skeid-treneren får brei støtte for sitt utspill blant sine kolleger i Fotball-Norge. Dagbladet har snakket med ledere i fire tippeligaklubber som alle støtter Eriksens syn, men ingen av dem ønsker å stå fram med navn.

- Jeg er enig i det Eriksen sier, men orker bare ikke ta den debatten med Eggen gjennom media, sier en av dem til Dagbladet.

Lyn-trener Vidar Davidsen er en av dem som tør si noe.

- Rosenborg har mye å lære oss andre, men jeg sluker ikke alt de sier rått. RBK-ledelsen må bare innse at det er to prisnivåer i norsk fotball. Ett for Rosenborg, og ett for alle oss andre, sier Davidsen til Dagbladet.

- I det øyeblikket en spiller går til RBK, så femdobles hans markedsverdi.