- HEVNTAKTIKK: Slik tolker stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) kravene om at Ola Borten Moe må gå av som Sp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
- HEVNTAKTIKK: Slik tolker stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) kravene om at Ola Borten Moe må gå av som Sp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer

- Hold kjeft!

Jenny Klinge og Sandra Borch (Sp) forsvarer Ola Borten Moes posisjon og refser kritikerne for hard ordbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jenny Klinge og Sandra Borch tar Ola Borten Moe i forsvar. Sentrale Sp-ere har de siste dagene brukt harde ord mot Sp-nestlederen.

- Ola Borten Moe har opptrådt som en illojal og maktkåt ladejarl som har gjort alt for å svekke partilederens autoritet, sa tidligere leder av Senterungdommen, Johannes Rindal, til Dagbladet fredag.

Stortingspolitiker Per Olaf Lundteigen og fem fylkesledere ber Moe om å trekke seg, sju andre fylkesledere mener han må stille nestlederplassen til disposisjon.

Klinge mener dette er hevn fra Liv Signe Navarsetes tilhengere for at hun måtte gå av.

- Hevntaktikk - Det er en hevntaktikk som jeg ikke liker. Det beste nå er at de som sier at Ola må gå og kaller ham for illojal, holder kjeft. Hvis folk fortsetter å kreve at han skal gå av, får vi i verste fall tre måneder med ny strid. Ordbruken til folk som Johannes Rindal og Steinulf Tungesvik hører ikke hjemme i et sivilisert samfunn, sier hun til Dagbladet.

Det samme mener Sandra Borch, nylig avgått leder for Senterungdommen.

Hetses på Facebook - Det er lavmål å beskrive medlemmer i eget parti på en slik måte. Det har jeg også gitt uttrykk for i den interne Sp-gruppa på Facebook, der det er het debatt. Det skrives mye, både av folk fra tidligere sentrale posisjoner og fra grasrota. Det skal være debatt, men jeg oppfordrer alle til å tenke seg om, sier Borch, som selv har opplevd grov hets i sin politikerkarriere.

Ifølge Borch er det både folk fra grasrota og fra tidligere sentrale posisjoner som hetser nestlederen på nettet. Dette skal ha pågått siden kriserapporten om valgresultatet kom før jul, og skal ha tiltatt i styrke i forrige uke. Mange skal ha forlatt gruppa i protest.

- Jeg vurderer å melde meg ut selv også, sier hun.

- En av de dyktigste Klinge og Borch støtter Ola Borten Moe hundre prosent.

- Jeg er uenig i at han også skal gå. Ola gjør rett i å si at han fortsetter. Det at én part blir igjen, betyr ikke at konflikten fortsetter. Vi skal ha ekstraordinært landsmøte fordi lederen ikke vil fortsette, ikke på grunn av nestledervervet. Ola er en sterk politiker. Det er uklokt å bruke denne anledningen til å fjerne ham, sier Jenny Klinge.

Selv om fylkeslederne vil at nestlederen skal stille plassen sin til disposisjon, trenger det ikke bli slik, mener Klinge.

- Jeg synes han skal fortsette, han er en av de dyktigste vi har. Han er kunnskapsrik og representerer mange på grasrota i partiet. Vi trenger ro nå til å samle oss om det politiske. Hvis nestlederne sine posisjoner skal vurderes, bør også hele resten av sentralstyret vurderes, sier Sandra Borch.

Borch og Klinge mener det er bra at ledergruppa representerer ulike meninger i partiet.

- Ugreit Ola Borten Moe er skuffet over kritikken han har fått.

- Det er lov å kreve min og andres avgang. Men en del av det som er blitt sagt er utenfor folkeskikken og ugreit. Jeg mener at vi skal omtale hverandre med respekt og skille sak og person, både i offentligheten og i interne debattfora, sier han til Dagbladet.

STØTTER OLA BORTEN MOE: Sp-politiker Sandra Borch. Foto: Lars Myhren Holand/ Dagbladet.
STØTTER OLA BORTEN MOE: Sp-politiker Sandra Borch. Foto: Lars Myhren Holand/ Dagbladet. Vis mer