- Hold på lommeboka

Siv Jensen raser mot statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stemningen blant stortingsrepresentantene var svært forskjellig etter at finansminister Kristin Halvorsen la fram sitt aller første statsbudsjett. Kommunene får blant annet økt overføringene med 5,7 milliarder kroner.

- Som kommunalminister er jeg selvsagt strålende fornøyd med satsingen. Jeg mener dette peker i riktig retning, sier Åslaug Haga til Dagbladet.no.

- Hvordan kommer regjeringen til å følge opp at kommunene faktisk bruker de økte bevilgningene på det de skal?

- Jeg har tillit til at vettet er jevnt fordelt rundt om i kommunene, og vi stiller de samme kravene til kvalitet og omstilling som den forrige regjeringen, sier Haga.

Løftebrytere

En som derimot er svært misfornøyd med både statsbudsjettet og den rød-grønne regjeringen, heter Siv Jensen og er Fremskrittspartiets nestleder.

- Hold på lommboka, for det er bare et tidsspørsmål før denne regjeringen også bryter skatteløftet, sier hun til Dagbladet.no.

Jensen hadde i det hele tatt problemer med å se hva regjeringen hadde oppnådd.

- Jeg skjønner ikke helt hva de har drevet med de siste ukene. Det virker på meg som om de bare har gjort kosmetiske endringer og klattet litt her og der.

Jensen er rasende fordi regjeringen allerede har kuttet i kontantstøtten. Det, mener Jensen, lovet alle regjeringspartiene at de ikke skulle gjøre.

<B>IKKE FORNØYD: Ikke overraskende, Siv Jensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer