Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hold tunga rett i munnen: På ett kyss utveksler vi 80 millioner bakterier

Fikk deltakerne til å kysse i ti sekunder.

BAKTERIER: I et eksperiment der forsøkspersonene kysset i ti sekunder, ble 80 millioner bakterier gjennomsnittlig utvekslet på ett kyss. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/NTB Scanpix
BAKTERIER: I et eksperiment der forsøkspersonene kysset i ti sekunder, ble 80 millioner bakterier gjennomsnittlig utvekslet på ett kyss. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en studie publisert i dagens utgave av tidsskriftet Microbiome kommer et nederlandsk forskningsteam med nye funn om hvor mange bakteriet mennesker utveksler når de kysser.

Forskerne undersøkte kyssingen til 21 forskjellige par og fikk parene til å kysse i ti sekunder.

Og hold tunga rett i munnen:

På ett enkelt kyss utvekslet deltagerne i gjennomsnitt 80 millioner bakterier.

Mye kyssing Forskerne spurte eksperimentdeltagerne om hvor ofte de kysset til vanlig og når de sist utvekslet kyss.

I undersøkelsen kysset først paret i ti sekunder, før en av kyssepartnerene inntok en probiotisk yoghurtdrikk for å identifisere bakterieutvekslingen. Etter forsøkene tok forskerne munnprøver og kunne konkludere med at gjennomsnittlig 80 millioner bakterier ble overført til kyssepartneren på det ti sekunders lange kysset.

Undersøkelsen viste også at par som kysser jevnlig i større grad deler bakteriekulturer i munnen. Munnen innneholder rundt 700 forskjellige typer bakterier.

Det var først og fremst bakterier i spyttet som ble utvekslet under forsøkene. Bakteriebestanden på deltakernes tunger var mer normal etter kysset.

Den viser også at bakteriene først og fremst presenteres like etter kyssingen, og at mer hyppig kyssing fører til mer bakterieutveksling.

Få bakterier blir nemlig værende i spyttet over lengre tid, mens enkelte bakterier blir værende på tunga.

Tungekyssing - Tungekyssing viser at vi eksponeres for enorme mengder baktereier på svært kort tid, men bare enkelte bakterier blir værende på tunga, sier professor Remco Kurt, som leder undersøkelsen, til BBC.

Han mener vider at forskningen kan brukes i for å finne nye behandlinger for bakterier.

Forskningen har foregått i samarbeid med bakteriemuseet Micropia i Amsterdam.

På museets nyeste utstilling tilbys en rimelig spesiell museumsopplevelse. Der blir nemlig par oppfordret til å kysse for deretter å få en umiddelbar analyse av alle bakteriene de har utvekslet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling