Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Holde dere våkne, ikke dupp av !

Dommer Daniel Lunde med innstendig oppfordring til jurymedlemmene i Nokas-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Beskjeden fra Lunde til lagjuryen var klar da ankebehandlingen av Nokas-saken startet i dag:

- Hold dere våkne, ikke dupp av!

Foranledningen var ikke søvnige gjesp fra noen av av de 12 jurymedlemmene. Men Lunde er en erfaren dommer, han vet at vitneførsel og forklaringer kan være langdryge og trettende.

-Derfor tar jeg dette opp med en gang. Det er menneskelig å bli trøtt. Plutselig kan man duppe av. Denne saken skal pågå i tre-fire måneder. Jeg vet av erfaring at deler av forhandlingene i en så langvarig sak kan være søvndyssende, sa lagmannen.

Han minnet om at hvis det likevel skulle skje at noen tar seg en høneblund, er det ikke verre enn at bevisførsel kan gjøres på ny. Men han minnet om at det er uheldig, og ba juryen gi beskjed dersom lufta blir tung og det er behov for en pause for å strekke på legeme og trekke frisk luft.

Dersom noen i juryen skulle falle i søvn noen minutter og dermed gå glipp av informasjon, vil det kunne brukes av forsvarerne i etterkant.

Den første rettsdagen ble preget av Kjell Alrich Schumanns overraskende tilståelse.

Nå venter alle på hva Schumann vil forklare om sin rolle og hva han vil si om skuddet som drepte politibetjent Arne Sigve Klungland.

PRESSET: Kjell Alrich Schumann (i midten), som risikerer å bli dømt for politidrapet, kommer nok til å holde seg skjerpet i løpet av ankesaken. Men juryen som skal dømme ham ble formanet om våkenhet i dag. Foto: ÅGE PEDERSEN
PRESSET: Kjell Alrich Schumann (i midten), som risikerer å bli dømt for politidrapet, kommer nok til å holde seg skjerpet i løpet av ankesaken. Men juryen som skal dømme ham ble formanet om våkenhet i dag. Foto: ÅGE PEDERSEN Vis mer

Men først skal aktoratet bruke de to kommende dagene til å gjennomgå Nokas-ranet i detalj. Statsadvokatene Arild Dommersnes og Tor Christian Carlsen skal forklare om hvilke bevis som ligger til grunn for tiltalen, hvilke vitner som skal føres og de vil kunne si mer om den enkelte tiltaltes rolle denne gangen enn under behandlingen i tingretten.