Anne-Elisabeth Hagen-saken:

Holden uenig: - Jeg får ta en prat med politiet

Politiet mener bortføringen av Hagen kan ha vært «fingert» for å skjule et drap. Det er ikke samme oppfatning familiens bistandsadvokat har.

Hagen-familiens advokat, Svein Holden, er uenig med politiets formulering om den nye teorien i Hagen-forsvinningen. Video: Elias Zahl-Pettersen. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Tidligere i dag meddelte politiet at de har endret hovedhypotese i Hagen-forsvinningen. Politiet, som siden i fjor har jobbet ut ifra at Anne-Elisabeth Hagen har blitt bortført, tror hun mest sannsynlig har blitt drept.

Klokka 15 møtte familiens bistandsadvokat, Svein Holden, pressen. Han sier at familien ble informert om politiets nye hovedhypotese i går.

- Var det forventet at denne beskjeden skulle komme nå, på bakgrunn av sakens utvikling?

- Ja, på sett og vis kan man kanskje si det. Samtidig vil jeg ikke overdramatisere dette. Dette tenker jeg er mer en endring som beror på slutninger om hva som kan ha skjedd. Politiets etterforskning vil foregå på samme måte og slik jeg ser dette snakker vi fortsett om en kidnapping, men som kan ha fått et dødelig utfall.

Utviklet seg til drap

Mens Holden holder fast ved at dette er en kidnapping som har gått galt, uttalte politiet tidligere i dag at en hypotese er at bortføringen av Hagen kan ha vært «fingert» for å skjule et drap.

- Den oppfatningen deler ikke jeg. Når jeg snakker om en kidnapping som har utviklet seg til å bli en drapshandling, så er det noe helt annet.

- Er det din teori at det har gått galt etter en bortføring?

- Jeg skal ikke bidra til spekulasjoner om hva som kan ha skjedd, men her er det jo mange muligheter, svarer Holden.

- Ut ifra slik jeg oppfatter saken og dialogen med politiet, så er dette snakk om en kidnappingshandling som har utviklet seg fra det, til muligens å være en drapshandling, sier han videre.

VANSKELIG: Hagen-familiens advokat, Svein Holden, møtte pressen etter at politiet i dag sa at Anne-Elisabeth Hagen trolig er drept. - En vanskelig beskjed å få, sier advokaten. Video: Elias Kr- Zahl-Pettersen Vis mer

- Ikke enig

Samtidig forteller Holden at han opplever at han som bistandsadvokat og politiet er godt synkronisert.

- Jeg tror ikke det er noen meningsforskjeller her, sier han og understreker at de har samme virkelighetsforståelse.

Et sitat fra Brøskes pressekonferanse tidligere i dag blir lest opp for Holden: «Vi tviler på at det er en bortføring, men at man ønsker å skape inntrykk av at det er nettopp det det dreier seg om.»

- Den formuleringen er jeg ikke enig i. Her må jeg ta høyde for at politiet har et annet og større overblikk av saken enn det jeg har, men det er ikke i overensstemmelse med min forståelse, sier Holden.

Holden, som har sittet i retten i hele dag og dermed ikke har sett pressekonferansen, sier videre at han vil ta en prat med politiet om dette, og innrømmer at han selv også kan misforstå ting.

På spørsmål om hva han tenker om politiets formulering, svarer han:

- Det første jeg tenker er at jeg får ta en prat med politiet, så får vi oppklare om det er noen meningsforskjell her eller ikke.