Holder 17.mai-talen i Grimstad

Ada Sofie Austegard skal holde årets 17. mai-tale i Grimstad. 19.mai er det ett år siden Stine Sofie (8) og Lena (10) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- 17. mai er barnas dag, og i talen skal jeg relatere til det jeg jobber med i Stine Sofies Stiftelse. Jeg skal snakke om det som vi brenner for, og hvor viktig det er med barnas trygghet. Grunnloven vi har viser at makten ligger hos folket. Men innen rettspraksisen spørs det om makten er hos folket, og om folket mener at straffen er i samsvar med folks oppfatning av rett og galt, sier Ada Sofie Austegard til Grimstad Adressetidende.

Ada Sofie Austegard er mor til Stine Sofie Sørstrønen, som sammen med Lena Sløgedal Paulsen ble drept i Baneheia 19. mai i fjor.

I april begynte rettssaken mot Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen, som er tiltalt for de grusomme drapene. Retten har pause i dagen før og dagen etter 17.mai, men rettssaken fortsetter 21.mai.

Lederen av 17. mai-komiteen i Grimstad, Kjell Ludvigsen, sier at han tror denne talen kan appellere til folk.

- Det er et tema som folk er opptatt av, spesielt i disse dager, sier Ludvigsen.

Ifølge Ada Sofie Austegard kommer talen til å handle om litt politikk, men også et historisk innblikk, og om gleden vi skal gripe tak i, barnas glede ved å gå i tog og gleden ved livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer