SANK: Den Sør-Koreanske korvetten Cheonan har sunket under uklare omstendigheter utenfor kysten av Nord-Korea i Gulehavet. Den snart 21 år gamle 1350 tonn store korvetten har et mannskap på 104. 56 av disse skal være reddet opp av havet, mens 40 er savnet. Om det betyr at de åtte siste er funnet omkommet er også uklart. Foto: AP Photo/ Ha Sa-hun, Yonhap
SANK: Den Sør-Koreanske korvetten Cheonan har sunket under uklare omstendigheter utenfor kysten av Nord-Korea i Gulehavet. Den snart 21 år gamle 1350 tonn store korvetten har et mannskap på 104. 56 av disse skal være reddet opp av havet, mens 40 er savnet. Om det betyr at de åtte siste er funnet omkommet er også uklart. Foto: AP Photo/ Ha Sa-hun, YonhapVis mer

Holder alle muligheter åpne etter forlis

Sør-Koreas president Lee Myung-bak sier alle muligheter må holdes åpne når forliset i Gulehavet nå skal granskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Over 40 mennesker er savnet etter at et sørkoreansk marinefartøy gikk ned i nærheten av den omstridte sjøgrensen mellom Sør- og Nord-Korea, melder NTB. Hendelsen førte til spekulasjoner om at nordkoreanske militærstyrker kunne være innblandet, men kilder i det sørkoreanske forsvarsdepartementet sier dette er lite sannsynlig, ifølge Reuters.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken, men vi kan ikke utelukke at det er relatert til Nord-Korea, sier presidentens talskvinne Kim Eun-hye.

Kildene sier til TV-stasjonen MBC at de også gransker om en eksplosjon om bord på skipet kan ha vært årsaken til forliset.

Forsvarsdepartementet opplyser i en uttalelse at 58 mennesker ble reddet etter ulykken, og at 46 fortsatt er savnet.

De vil fortsette å søke etter de savnede. Landets marineflåte, kystvakt og sjøfly deltar i søket i farvannet der det sør-koreanske marinefartøyet «Cheonan» gikk ned ved øya Baengnyeong utenfor kysten av Nord-Korea, melder nyhetsbyrået Associated Press.