Holder avskjeds­seremoni

Donald Trump holder seremoni fire timer før Joe Biden tas i ed onsdag.

PLANLEGGER AVSKJED: Donald Trump flytter ut av Det hvite hus onsdag. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB
PLANLEGGER AVSKJED: Donald Trump flytter ut av Det hvite hus onsdag. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump skal holde en avskjedsseremoni onsdag morgen, skriver The Guardian.

Ifølge avisa har presidenten sendt ut invitasjoner til et arrangement på en militærflyplass i Maryland onsdag morgen - bare fire timer før Joe Biden tas i ed som USAs nye president.

Ifølge The Guardian skal Trump blant annet overvære en militærparade. I tillegg skal en rekke støttespillere og både nåværende og tidligere ansatte i hans administrasjon delta.

Videre drar Trump mest sannsynlig til storslåtte Mar-a-Lago, den private klubben han eier i Florida. Det blir Air Force Ones siste reise med Trump, før de står til Bidens disposisjon.

UNIKE BILDER: Nye og unike bilder fra innsiden av stormingen av den amerikanske Kongressen ryster USA. Video: The New Yorker Vis mer

Trump blir den første presidenten på minst ett århundre som ikke deltar i den kommende presidentens innsettelse.

- Det er ikke spesielt overraskende, men det er høyst uvanlig, sa USA-ekspert Svein Melby, seniorforsker ved Instiutt for forsvarsstudier (IFS) til Dagbladet da Trump meddelte dette.

Trumps visepresident Mike Pence deltar i innsettelsen, sammen med tidligere presidenter som George Bush, Bill Clinton og Barack Obama.

Donald Trump har som kjent hatt noen turbulente siste uker som president. Først tapte han valget i høst, hvorpå han har kommet med gjentatte grunnløse påstander om valgfusk. Han anklages også for å ha oppildnet følgere i forkant av angrepet på Kongressen, noe han nå stilles til riksrett for.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer