- Holder barn fengslet og lar åtteåringer jobbe 35 timer i uka

Scientologi-kirken i Australia skiller barn fra foreldre.

BARNEARBEID: Hit sendes barn og voksne fra Australia innenfor scientologi-kirken for å straffes og læres opp. Foto: Skjermdump fra Today tonights dokumentar.
BARNEARBEID: Hit sendes barn og voksne fra Australia innenfor scientologi-kirken for å straffes og læres opp. Foto: Skjermdump fra Today tonights dokumentar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt i en rolig forstad i Australia finnes et sted hvor barn skilles fra sine foreldre, og tvinges til å jobbe fulltid uten lønn under elendige forhold - RPF-basen (Rehabilitation Project Force) for scientologer, skriver Today tonight.

De som har rømt forteller at de har blitt hjernevasket til å tro at de ikke kunne dra derfra, og at de selv hadde gjort seg fortjent til den dårlige behandlingen.

Hadde aldri sett på TV 21 år gamle Shane Kelsey rømte fra stedet ved hjelp av sin far. Frem til for et år siden hadde han aldri brukt Internett, sett på TV eller hatt tilgang på media.

- Man får ikke lov til å lese bøker, utenom scientologi-bøker. Man får ikke lese aviser, lytte til radio, se på filmer eller andre ting, forteller Shane til Today tonight.

Han forteller at han ble holdt fanget og påvirket til å se alle på utsiden som patetiske, ubrukelige og dumme.

Bodde i et kott - Jeg bodde i en garasje inntil den ble oversvømt i en storm. Mamma reagerte med sinne og jeg fikk flytte inn i et kott under trappa. Det var vel to meter langt og tre meter bredt, forteller Shane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer