Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holder barna borte fra barnehagene

Foreldrene til rundt 7 000 barn mellom tre og fire år lar bevisst være å sende barna sine i barnehagen.

IKKE ALLE: Noen foreldregrupper velger å ikke ha barna sine i barnehagen. Foto: Scanpix
IKKE ALLE: Noen foreldregrupper velger å ikke ha barna sine i barnehagen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det er spesielt tre foreldregrupper som skiller seg ut.

Disse gruppene er samiske foreldre som er opptatt av å bevare samisk kultur og livsform, flerkulturelle foreldre og innvandrerforeldre som ønsker at barna skal ha et solid grunnlag i morsmålet sitt før de lærer norsk, samt verdikonservative foreldre som mener familien er den beste rammen rundt et barn.

Tallene kommer fram i en rapport fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), skriver Vårt Land.

- Politikerne hadde nok trodd at vi skulle finne en del ressurssvake foreldre i denne gruppen, men det fant vi i liten grad, sier forsker Marie Louise Seeberg ved NOVA.

- Å ta seg av barn er en krevende oppgave. Vi synes det er fantastisk flott at noen foreldre velger noe annet enn A4, sier fungerende forbundsleder i Norges kvinne- og familieforbund, Grete Norbæk.

Afshan Rafiq, leder av Høyres forbund for mangfold og inkludering, mener det er viktig at innvandrerforeldre prioriterer barnehage de to-tre siste årene før barna skal begynne på skolen.

- Dersom de ønsker barna vellykket integrert holder det ikke med ett år i barnehage før de begynner på skolen, understreker hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling