Holder barna borte fra barnehagene

Foreldrene til rundt 7 000 barn mellom tre og fire år lar bevisst være å sende barna sine i barnehagen.

IKKE ALLE: Noen foreldregrupper velger å ikke ha barna sine i barnehagen. Foto: Scanpix
IKKE ALLE: Noen foreldregrupper velger å ikke ha barna sine i barnehagen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det er spesielt tre foreldregrupper som skiller seg ut.

Disse gruppene er samiske foreldre som er opptatt av å bevare samisk kultur og livsform, flerkulturelle foreldre og innvandrerforeldre som ønsker at barna skal ha et solid grunnlag i morsmålet sitt før de lærer norsk, samt verdikonservative foreldre som mener familien er den beste rammen rundt et barn.

Tallene kommer fram i en rapport fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), skriver Vårt Land.

- Politikerne hadde nok trodd at vi skulle finne en del ressurssvake foreldre i denne gruppen, men det fant vi i liten grad, sier forsker Marie Louise Seeberg ved NOVA.

- Å ta seg av barn er en krevende oppgave. Vi synes det er fantastisk flott at noen foreldre velger noe annet enn A4, sier fungerende forbundsleder i Norges kvinne- og familieforbund, Grete Norbæk.

Afshan Rafiq, leder av Høyres forbund for mangfold og inkludering, mener det er viktig at innvandrerforeldre prioriterer barnehage de to-tre siste årene før barna skal begynne på skolen.

- Dersom de ønsker barna vellykket integrert holder det ikke med ett år i barnehage før de begynner på skolen, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer