Holder barna hjemme ved Sunndal

Tror ikke rasveien er trygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre i Ålvundeid og Ålvundfjord på Nordmøre nekter å sende barna sine til skolen på Sunndalsøra før de er overbevist om at skoleveien er trygg.

Et steinras søndag kveld traff to biler i det rasfarlige området langs Oppdølstranda. Rundt 100 elever passerer stedet to ganger daglig.

- Dette er helt og fullt et foreldreansvar. Jeg tar mitt, så får andre ta sitt, sier Anders Røkkum til Tidens Krav. Han leder en foreldregruppe på seks som i halvannet år har arbeidet for rassikring av Oppdølstranda.

Røkkum har tre barn. Han sier at han ikke vil sende noen av dem til skolen på Sunndalsøra før han er helt overbevist om at veistrekningen er rassikker.

I mellomtiden krever han at kommunen etablerer et alternativt skoletilbud for elevene i de to isolerte bygdene. Skjer ikke dette, vil han ta med seg kona og ungene og flytte til Sunndalsøra.

- Vi må ha penger til tunnel nå, og ikke om ett, fem eller ti år. I mellomtida må riksvei 70 stenges, er Røkkums budskap til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp). Han vil ha fast ferjetransport mens tunnelbyggingen pågår.

(NTB)