Holder barnehagen åpen mens mor streiker

Mens Gjertrud Eggen er streikegeneral, må sønnen Øystein holde styr på barna i Kurland barnehage. Barnehagen på Furuset i Oslo, der streikelederens 20-åring jobber, er rammet av førskolelærerstreiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øystein Eggen, som er vikarassistent, er en av flere ansatte som må sørge for å holde barnehagen åpen noen timer daglig mens førskolelærerne streiker.

- Førskolelærerne får holde på til de oppnår det de krever, mener Øystein, mens han driver såkalt «barnetilsyn» blant ett- til seksåringene i barnehagen.

- Høl i huet

- Lønna er helt høl i huet, mener Øystein om inntekten til førskolelærerne, som så vidt kryper over 200000 kroner i året.

- Det handler sikkert om at det er et kvinnedominert yrke, mener Øystein.

478 førskolelærere i Lillehammer, Hamar, Skien, Sarpsborg og Oslo streiker. Bare barnehager på Furuset holdes åpne med assistenter. Og i dag varsler Norsk Lærerlag en opptrapping av streiken.

Støtter streiken

- Jeg støtter streiken fullt ut, og synes det er bra at mor står på. Ellers er jeg ikke helt oppdatert på den jobben hun gjør, sier Øystein.

20-åringen har ikke helt bestemt seg for om barnehagen blir arbeidsplassen for framtida. Han har tatt et praksisår for å tenke seg om.

- Ungene har godt av mannlige forbilder. Dessverre er det få som velger en slik jobb, på grunn av den dårlige lønna, sier Øystein.

HEKTISK: Vikarassistent Øystein Eggen (20) synes det er mye å holde styr på i barnehagen når førskolelærerne der streiker.