Holder barnemorder kunstig i live

Engelske Ian Brady (63) ble dømt for tre grusomme barnedrap i 1966. Ï flere år har barnemorderen ønsket å sulte seg i hjel, men det får han ikke lov til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1966 ble Ian Brady og Myra Hindley dømt til fengsel på livstid for drapene på 10-åringen Lesley Ann Downey, John Kilbride på 12 og 17-år gamle Edward Evans. Myra Hindley tilsto senere drapene på to andre barn også.

Drapssaken er en av Englands mest kjente kriminalsaker og omtales som Moors-mordene. Ett av drapene ble tatt opp på kassettspiller.

Vil sulte ihjel

Siden 1999 har Ian Brady ønsket å sultestreike til han dør. Fengselssykehuset han ligger på, tvangsforer ham intravenøst mot hans vilje.

Brady har store personlighetsforstyrrelser, og legene mener derfor at han ikke er i stand til å avgjøre om han ønsker å dø. I fjor støttet retten legene og beordret at barnedrapsmannen skal holdes i live.

Brady har nå for annen gang gått rettens vei for å få lov til å sultestreike helt til han dør. Men også denne gangen har retten bestemt at barnedrapsmannen skal leve.

Ville heller henges

Elskerinnen Myra Hindley har tidligere søkt om å slippe ut av fengsel etter mer enn 30 års soning. Søknaden ble avvist av retten. Etterpå har Hindley uttalt offentlig at hun skulle ønske at hun hadde blitt hengt i stedet for å få livstidsstraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer