Holder barnemorder kunstig i live

Engelske Ian Brady (63) ble dømt for tre grusomme barnedrap i 1966. Ï flere år har barnemorderen ønsket å sulte seg i hjel, men det får han ikke lov til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1966 ble Ian Brady og Myra Hindley dømt til fengsel på livstid for drapene på 10-åringen Lesley Ann Downey, John Kilbride på 12 og 17-år gamle Edward Evans. Myra Hindley tilsto senere drapene på to andre barn også.

Drapssaken er en av Englands mest kjente kriminalsaker og omtales som Moors-mordene. Ett av drapene ble tatt opp på kassettspiller.

Vil sulte ihjel

Siden 1999 har Ian Brady ønsket å sultestreike til han dør. Fengselssykehuset han ligger på, tvangsforer ham intravenøst mot hans vilje.

Brady har store personlighetsforstyrrelser, og legene mener derfor at han ikke er i stand til å avgjøre om han ønsker å dø. I fjor støttet retten legene og beordret at barnedrapsmannen skal holdes i live.

Brady har nå for annen gang gått rettens vei for å få lov til å sultestreike helt til han dør. Men også denne gangen har retten bestemt at barnedrapsmannen skal leve.

Ville heller henges

Elskerinnen Myra Hindley har tidligere søkt om å slippe ut av fengsel etter mer enn 30 års soning. Søknaden ble avvist av retten. Etterpå har Hindley uttalt offentlig at hun skulle ønske at hun hadde blitt hengt i stedet for å få livstidsstraff.

Bradley og Hindley fikk straffene sine bare noen uker etter at dødsstraffen ble avskaffet i England.

BARNEMORDERE: Kjæresteparet Myra Hindley og Ian Bradley ble i 1966 dømt til livstidsfengsel for drap på minst tre barn. Ian Bradley søker om lov til å sulte seg i hjel.