Holder flere gisler i bank i Libanon

En væpnet mann holder kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut og truer med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får pengene han har på konto der.

GISSELSITUASJON: En væpnet mann holder kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Klokka 17.20 i ettermiddag melder et øyevitne til Reuters at mannen skal ha forlatt banken og at gisselsituasjonen er over.

Den 42 år gamle mannen har skutt tre varselskudd med et gevær inne i banklokalet i det travle Hamra-distriktet i Beirut. Han er også utstyrt med en kanne bensin og skal ha helt bensin utover hele lokalet.

Bilder av mannen viser at han bærer det som ser ut som en pumpehagle.

VÆPNET: Denne mannen et utstyrt med et våpen og skal ha truet med å sette fyr på seg selv. Foto: AP Photo/Hussein Malla
VÆPNET: Denne mannen et utstyrt med et våpen og skal ha truet med å sette fyr på seg selv. Foto: AP Photo/Hussein Malla Vis mer

Mannen skal ha gått inn i The Federal Bank of Lebanon i Hamra like før klokka 12.00 torsdag

- Ingen kjeltring

Ifølge Al Jazeera skal mannen ha truet med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får utbetalt pengene sine.

Sikkerhetskilder opplyser at han holder sju eller åtte ansatte og kunder som gisler i lokalet. En kunde i banken, som flyktet ut av bygningen, forteller til lokale medier at mannen har krevd å få utbetalt 2000 dollar for å kunne betale medisin til faren som ligger på sykehus.

Mannens bror skal ifølge nyhetsbyrået AP befinne seg på åstedet.

- Min bror er ingen kjeltring. Han er en ordentlig mann. Han tar det han har i lommene og gir til andre, sier broren Atef al-Sheikh til nyhetsbyrået.

STORE FOLKEMENGDER: Mange har møtt opp utenfor banken i Beirut i Libanon. Foto: AP Photo/Hussein Malla
STORE FOLKEMENGDER: Mange har møtt opp utenfor banken i Beirut i Libanon. Foto: AP Photo/Hussein Malla Vis mer

Ifølge libanesiske medier har mannen rundt 200 000 dollar på konto i banken, men Libanon står midt oppe i en bunnløs økonomisk krise, og landets banker har siden 2019 innført strenge begrensninger på uttak av utenlandsk valuta. Rundt 80 prosent av innbyggerne lever nå under fattigdomsgrensa.

Omringet

Store sikkerhetsstyrker har omringet banklokalet og forsøkt å overtale mannen til å overgi seg, eller i det minste løslate noen av gislene, men han har hittil nektet.

Et stort antall demonstranter har samlet seg rundt åstedet og roper slagord mot både regjeringen og bankvesenet. Enkelte forbipasserende kaller til og med 42-åringen en helt.

I januar tok eieren av en kafé flere bankansatte som gisler og truet med å drepe dem. Han endte opp med å få tatt ut 50 000 dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer