Holder fredagsbønn på åstedet for blodig angrep

Ayatolla Khamenei vil trolig mane til ro, men samtidig advare demonstrantene i Teheran.

HOLDER FREDAGSBØNN: Ayatolla Ali Khamenei, Irans øverste leder, vil holde fredagsbønnen i Teherans universitet fredag. Foto: IRIB/AP/SCANPIX
HOLDER FREDAGSBØNN: Ayatolla Ali Khamenei, Irans øverste leder, vil holde fredagsbønnen i Teherans universitet fredag. Foto: IRIB/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I dag erklærte presidentkandidat i Iran Mir Hossein Mousavi dagen som sørgedag, mens hundretusener marsjerte i gatene for å minnes de drepte og fengslede i uroen de siste dagene.

I morgen har imidlertid den regimevennlige Basij-militsen erklært dagen som en dag der iranerne skal fornye sin forpliktelse til landets øverste leder ayatolla Ali Khamenei, melder CNN. Fredag skal Khamenei holde fredagsbønnen på universitetet i Teheran, der det er ventet at både Mousavi og de to andre erklærte tapende kandidatene i presidentvalget vil møte, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mandag kom det rapporter om at 12 studenter skal ha blitt drept på nettopp dette universitetet. Både sivilkledde politimenn og Basij-millitante skal ha stormet universitetsområdet, hvor de gjennomsøkte bygningene og satte fyr på studentenes rom, og skadet over 100 personer.

- Det massive oppmøtet den iranske nasjonen vil ha i fredagsbønnen vil manifestere solidariteten og samholdet blant iranere, sier en talsmann for organiseringen av fredagsbønnen ifølge den iranske statlige TV-kanalen Press TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer