Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holder ikke vann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enhver som har båret matvarer i en papirpose, vet at et plutselig regnvær kan gjøre dette til en lite hyggelig opplevelse. Våte papirposer har en lei tendens til å revne. Noe miljø- og utviklingsminister Erik Solheim selvfølgelig er klar over, selv om han nå slår fast at han overveier å forby plastposer i Norge.

Tanken virker umiddelbart tillitvekkende. Alle vet at plastposer er et miljøproblem. Da Solheim, i en butikk og på TV, avslørte at han kunne tenke seg å bli kvitt plastposene, var det som om han samtidig inviterte oss alle til å delta i en nasjonal dugnad.

Men papirposer lages av trær. Trær binder CO{-2}. Nedbrytbare bioposer lages av mais, som også brukes til biodrivstoff til biler. Prisen på mais har allerede økt kraftig.

Hos oss er plastposen en søppelpose. Den holder matrestene effektivt på plass. Hvis vi slutter med dette, vil vår hverdag endre seg. Vi ville fort oppdage hvor mange rotter det egentlig er i våre storbyer. Vi bør nok tenke oss om en gang til før vi starter en slik dugnad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media