- Holder ikke

Regjeringspartiene og opposisjonen sitter kveld i intense dragkamper om den neste krisepakken. Neste slag blir tiltak for industrien, varsler forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

ADVARER: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi har flere tiltak klare for å berge industrien gjennom krisen. Han håper å presentere dem for politikerne så snart som mulig. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ADVARER: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi har flere tiltak klare for å berge industrien gjennom krisen. Han håper å presentere dem for politikerne så snart som mulig. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De store lokomotivene i økonomien vår sliter tungt nå. Industrien går dukken, vi må redde bedriftene før de går tapt. Her har ikke regjeringen levert, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes på vei inn til forhandlingene i finanskomiteen på Stortinget søndag kveld.

Regjeringens tredje krisepakke skal loses gjennom Stortinget før det skal voteres tirsdag. Dagbladet er kjent med at partiene diskuterte blant annet redusert CO2-avgift og om midlertidig ansatte og studenter skal omfattes av støtteordningene.

Men det som har kommet så langt fra regjeringen svarer ikke opp problemene industrien står overfor, ifølge Rødt-lederen.

- Industrien trenger oppdrag. Nå må ordrebøkene fylles og hjulene holdes i sving. Det er en rekke ting vi kan sette i gang med allerede nå. Hele ferjeflåten i Norge skal fornyes, man kan framskynde vedlikehold, man kan utbedre havner. Sett i gang med plugging av oljebrønner, gi norsk industri oppdrag med å lage havmerder til oppdrettsnæringen, sier Moxnes på inn- og utpust, før han fortsetter:

- Dette er en gylden anledning, det er ingen mangel på jobber som skal gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer