Holder Jens i ørene

Navn: Ingrid Schulerud Alder: 40 Yrke: Byråsjef i UD

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er den eneste som noensinne har slått Jens Stoltenberg i et valg. Ingrid Schulerud stilte opp som SVs motkandidat til AUF-eren Jens i kamp om å bli Oslo Katedralskoles representant i Oslo gymnasiastsamband. Og vant. Samtidig vant hun hjertet til Jens. De to har vært kjærester siden førsteklasse på Katta og er det fortsatt.

Det skjedde i de dager da det stoltenbergske hjem var mer å likne med et rølpete kollektiv enn residensen til en kongelig forsvarsminister og seinere utenriksminister. Når han kom hjem om ettermiddagene, kunne kjøkkenet være fullt av tedrikkende ungdom som kastet seg over Thorvald med kvasse argumenter og spørsmål. Andre ganger, om morgenen, kunne han våkne til et hjem hvor venner av Jens, Ninni og Camilla lå på kryss og tvers overalt og sov ut etter en lang natt med rødvin, Rolling Stones og ofte Lars Lillo Stenberg live. Da talte Thorvald antall føtter, dividerte på to og lagde frokost til hele gjengen.

- Ingrid var, helt fra vi ble kjent med henne, mer selvsikker, selvstendig og voksen enn oss andre, forteller en venn av Ingrid og Jens til Dagboka. Hun hadde bein i nesa og visste hva hun ville. Hun opprettholdt sine SV-sympatier til lenge etter at de var gift. Nå stemmer hun visstnok på sin manns parti. Vennene beskriver henne som regissøren, både i forhold til venner og familie. I forhold til pressen, kan hun være krakilsk i sitt ønske om å beskytte seg og sine. Hvis Jens har latt seg fotografere sammen med et eller begge barn, blir det garantert kjeft å få.

Hun setter store krav til sin mann om å dele arbeid, plikter og gleder i hjemmet. Det har gjort at Jens, både som olje- og energiminister og finansminister, kunne bryte opp midt i viktige møter for å hente barn i barnehagen. Det må ikke være den letteste rolle å være gift med hele Norges Jens og pikenes Jens som blir avkledd av Synnøve Svabø på TV. Men Ingrid holder så knallhardt på sine prinsipper at hun nektet å stille opp på pressebilder sammen med mannen for å avkrefte ryktene om at han var homse og bodde sammen med en hel serie navngitte menn.

Hun er statsviter og er i dag byråsjef i Utenriksdepartementets Europa-avdeling, med ansvar for EFTA og en rekke tidligere østblokkland. Hun var attaché ved ambassaden i Budapest på begynnelsen av 90-tallet, til tider bestyrer av ambassaden, mens hun hadde tidvis eneansvar for deres ett år gamle sønn.

Hun er også en mester i Geni, men elendig i spørsmål om sport. Det er Jens også.