Holder kjeft

SKIEN (Dagbladet): Den filippinske matrosen Severiano Perez våger ikke å fortelle politiet hva han så da kaptein Magnar Solberg forsvant i Atlanterhavet for snart tolv år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Perez er kronvitne i det som kan være en drapsgåte, og føler seg trolig truet.

- Vi har på ingen måte gitt opp denne saken. Vi arbeider fortsatt for å få kronvitnet til å forklare seg for filippinsk politi, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Larvik politidistrikt til Dagbladet.

Politiet i Larvik satte i gang full etterforskning med bistand fra Kriminalpolitisentralen da det kom fram nye opplysninger i saken før jul i fjor. Matrosen Severiano Perez hadde da fortalt til sin advokat i Manila og til de norske etterforskerne Harald Olsen og Roar Solheim, at han så den norske kapteinen på dekk sammen med en annen person like før forsvinningen.

De private etterforskerne er klare i sin konklusjon: Det finnes ingen naturlig forklaring på at kaptein Magnar Solberg forsvant ved 01.30-tida den stille natta utenfor kysten av USA 12. oktober 1987.

Skuffet

- Jeg er utrolig skuffet over at matrosen nå ikke legger alle kortene på bordet. Han har forklart at han så mannen min sammen med en annen på dekk og at han like etter hørte et plask i sjøen. Jeg er overbevist om at han så hva som skjedde, men at han er livredd for å fortelle sannheten, sier Karin Solberg.

Hun hadde vært gift med Magnar Solberg i to måneder da han forsvant. I tolv år har hun kjempet for å få svar på hva som egentlig skjedde om bord på «Iver Sovereign» den dramatiske natta.

Etter hendelsen måtte matrosen Perez få spesialbehandling på en offiserslugar. Han stengte seg inne, var redd og taus. Han mønstret av etter at båten la til kai i Nederland.

Siden har han ikke klart å holde på sin hemmelighet. I sjømannsmiljøet i Manila og i Baltimore i USA har ryktene gått om at Magnar Solberg ble drept og lempet over bord.