Holder kortene tett

Kommende statsminister Jens Stoltenberg holder regjeringskortene tett til brystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel har noen lekkasjer nådd pressen. NRK melder at finnmarkingen Karl Eirik Schjøtt-Pedersen blir vår nye finansminister. Men påtroppende statsminister Jens Stoltenberg nekter å kommentere saken overfor Dagsrevyen.

Spekulasjonene omkring sammensetningen av den nye regjeringen har gått høyt de siste dagene. Hittil har det blitt sagt at Torbjørn Jagland er klar som ny utenriksminister. NRK mener altså nå å vite at Schjøtt-Pedersen blir Stoltenbergs finansminister. Og flere sentrale Arbeiderparti-navn går igjen på listene landets politiske journalister har presentert de siste dagene.

Blant dem er Trond Giske, som TV2 mener blir Kirke- og utdanningsminister, Sylvia Brustad, Thorbjørn Berntsen, Grete Knudsen, Siri Bjerke, som ifølge TV2 blir miljøminister, Bjørn Tore Godal som ifølge TV2 blir forsvarsminister og Hill-Marta Solberg som skal være klar som parlamentarisk leder av Arbeiderpartiet. De forskjellige mediene ser imidlertid ikke ut til å være enige om hvilke poster de forskjellige kandidatene skal fylle.

Ifølge Nettavisen skal Siri Bjerke være klar som forsvarsminister. NRK melder om at Grete Knudsen blir nærings- og IT-minister, og P4 melder at de har fått bekreftet at teatersjef Ellen Horn er klar for kulturminister-posten. Horn meldte seg inn i Arbeiderpartiet så sent som mandag, noe som umiddelbart ble satt i sammenheng med Regjeringsskiftet.

Jens Stoltenberg legger frem sin regjeringsliste for kongen klokken 09.15 i morgen.

birgitte.fahlvik.hoff@dagbladet.no

KLAR: Jens Stoltenberg sier han har Regjeringslista klar. Men kortene holdes foreløpig tett mot brystet.