Holder krisemøte: Frykter matmangel

Mandag vil Storbritannias statsminister Boris Johnson holde et krisemøte som følge av at Frankrike har stengt grensa til landet.

STENGT: Politiet bortviser biler fra havna i Kent, som har blitt stengt etter at Frankrike kunngjorde at de ikke vil ta i mot noen passasjerer fra Storbritannia de neste 48 timene. Dette av frykt for den ny mutasjonen av corona-viruset. Foto: PA PHOTOS / Steve Parsons / NTB Scanpix.
STENGT: Politiet bortviser biler fra havna i Kent, som har blitt stengt etter at Frankrike kunngjorde at de ikke vil ta i mot noen passasjerer fra Storbritannia de neste 48 timene. Dette av frykt for den ny mutasjonen av corona-viruset. Foto: PA PHOTOS / Steve Parsons / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 57 700 +454
innlagt 158 -6
døde 517 +8
påvist smittet 93 100 000+755.2K
døde 1 990 000 +15.3K
Se mer

Etter at Storbritannias statsminister, Boris Johnson, opplyste om oppdagelsen av en ny og potensielt svært smittsom mutasjon av coronaviruset, har flere land i Europa innført innreisenekt mot landet.

Nå frykter britiske myndigheter at dette vil få konsekvenser for landets matforsyning og covid-vaksine, ettersom franske transportører ikke vil reise til Storbritannia, om de ikke kan komme hjem igjen, melder Sky News.

Mandag skal Johnson lede et krisemøte som vil adressere «den jevne strømmen av godstransport som går inn og ut av Storbritannia.»

Grant Shapps, den britiske samferdselsministeren, advarte mot «betydelige forstyrrelser» som følge av det raske reiseforbudet som trådte i kraft søndag kveld.

- Vi ber om at publikum og spesielt transportører unngår å reise til Kent havner, eller andre ruter til Frankrike, twitret Shapps.

Mandag morgen følger Norge etter flere EU-land og innfører flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia, skriver TV 2.

Fra før har både Belgia, Nederland og Italia innført flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Søndag kveld ble det kjent at også Tyskland vil stanse flytrafikken fra Storbritannia fra midnatt, og Reuters melder at også Bulgaria og Irland innfører restriksjoner.

Deretter fulgte Sverige og Frankrike med meldinger om det samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer