NEGATIV:  Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) er negativ til familiepolitikken KrF har vedtatt på sitt landsmøte. SV-statsråden frykter at både mødre og fedre taper på en lang, fleksibel foreldrepermisjon. Foto:Jacques Hvistendahl
NEGATIV: Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) er negativ til familiepolitikken KrF har vedtatt på sitt landsmøte. SV-statsråden frykter at både mødre og fedre taper på en lang, fleksibel foreldrepermisjon. Foto:Jacques HvistendahlVis mer

- Holder kvinner utenfor arbeidslivet

Mener kvinner taper på KrFs fleksible foreldreperm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) liker ikke vedtakene fra KrFs landsmøte i helga.

Kvinnene taper - En utvidet fleksibel foreldrepermisjon betyr i praksis at mange kvinner blir stående utenfor arbeidslivet i lange perioder All erfaring viser at fleksibilitet og valgfrihetforsterker kjønnsrollemønstrene som er der fra før. Menn har tradisjonelt vært hovedforsørgere, mens kvinner har tatt seg av barna. Både kjønnsroller og økonomi tilsier at det er kvinnene som tar lengre foreldrepermisjon.

Reell valgfrihet - Vi ønsker at kvinner skal delta i arbeidslivet så de får reell valgfrihet. For reell valgfrihet forutsetter økonomisk valgfrihet i bånn. Kvinner får en bedre posisjon ved at de deltar i arbeidsmarkedet. Statitikk viser jo også at mange par velger å gå fra hverandre. Da ser vi at menn angrer på at de ikke hadde mer kontakt med barna, mens kvinnene angrer på at de ikke hadde en sterkere stilling i arbeidslivet, sier SV-statsråden.
Hun sier hun i helga hadde et møte med den svenske integrasjonsministeren, og at erfaringer med foreldrepermisjon opp til åtte år i Sverige gjør at innvandrerkvinner gjerne går rett inn i permisjon, og ikke inn i løpet med norskopplæring og arbeidsintegrering.

Fedrene taper - Jeg frykter at både kvinner og menn taper på lengre foreldrepermisjon uten av pappakvoten utvides: Kvinnene ved at de blir stående for lenge utenfor arbeidslivet, mennene ved at de får mindre kontakt med barna. Vi understreker begge foreldrenes muligheter til å være både gode foreldre og gode arbeidstakere, sier Thorkildsen.