Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

- Holder mulighetene åpne for at flere kan være involvert

Politiet etterforsker opplysninger om at avdøde (31) var involvert i en konflikt.

BOPEL: Den 31 år gamle mannen ble funnet livløs på sin bopel på Vettre i Asker. Han ble senere erklært død. Her arbeider krimteknikere ved inngangspartiet til leiligheten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BOPEL: Den 31 år gamle mannen ble funnet livløs på sin bopel på Vettre i Asker. Han ble senere erklært død. Her arbeider krimteknikere ved inngangspartiet til leiligheten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går avhørte politiet de to mennene som selv oppsøkte politihuset i går, etter at en 31 år gammel norsk-iransk mann ble funnet død på sin bopel i Asker søndag kveld.

I dag planlegger politiet flere avhør av personer i 31-åringens omgangskrets.

- Vi er kjent med at avdøde har vært involvert i en konflikt, og vi etterforsker dette, sier politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Dagbladet.

- Kan være flere

De to mennene som i går meldte seg for politiet er henholdsvis 27 og 33 år gamle. De er siktet for drap eller medvirkning til drap av 31-åringen, og det er planlagt fengslingsmøter av dem begge i morgen, onsdag.

Politiinspektør Metlid sier det er betydningsfullt for saken at mennene selv valgte å gå til politiet i går.

- Det er viktig for saken at de kom og at de har valgt å gi forklaringer i avhør, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål her, og vi har verken konkludert med motiv eller bakenforliggende årsak. Vi holder også mulighetene åpne for at det kan være flere involvert, sier Metlid til Dagbladet.

- Er det noe som tyder på at flere er involvert?

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om det nå.

PRESSEKONFERANSE: Få minutter etter at den første pressekonferansen ved Oslo Politihus ble avsluttet vendte leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid tilbake med ny informasjon. To personer hadde meldt seg i løpet av pressekonferansen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Metlid vil også avvente med å si noe om hvordan de to mennene stiller seg til siktelsene, og forklarer at det er av hensyn til etterforskningen de er sparsomme med opplysninger i saken på nåværende tidspunkt

- De siktede er noe kjent for politiet fra før. De er begge etnisk norske, og fra Oslo og Oslo-området, sier hun.

Dagbladet var i går kveld kontakt med både 33-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen, og 27-åringens advokat Øivind Sterri. Ingen av advokatene ønsket da å kommentere saken.

Obduksjon

Politiet rykket til boligen til 31-åringen etter at en nabo sendte en bekymringsmelding søndag kveld. I leiligheten fant de norsk-iraneren livløs. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, uten å lykkes.

Metlid ønsker ikke å gi detaljer om eventuelle skader mannen var påført, men forteller at de venter å få en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av dagen.

Knust rute

Dagbladet var på åstedet i går, og leiligheten bar da tydelig preg av at noe hadde skjedd. Blant annet var ruta i inngangsdøra knust.

En nabo fortalte samtidig Dagbladet at politiet har vært hos 31-åringen flere ganger tidligere, seinest i slutten av november i fjor.

Ifølge VG skal 31-åringen være straffedømt en rekke ganger tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling