Holder president-valget i garasjen

Don (78) og Norma (78) har ansvaret for et av USAs minste valgdistrikt. - Jeg blir redd om Obama vinner valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INDIANA (Dagbladet.no): - Så du et Obamaskilt på plenen da du kom inn her? Obama har aldri gjort noen ting, han har aldri ledet noe og nå vil han bli president, sier Indana-bonden Don Norton når Dagbladet.no kommer på besøk.

100 velgere forventet

I et av USAs minste valgdistrikter, Round County i delstaen Indiana, avholdes valget i garasjen til bonden Don Norton (78) og kona Norma (78). Valgmaskinene står klare til den store dagen. Ekteparet regner med at 100 personer vil besøke gården for å avlegge sin stemme.

Men Norma og Don er ikke fornøyd med noen av kandidatene. De gjør ingen forsøk på å skjule at de er republikanere, men aller helst ønsket de seg Mike Huckabee som presidentkandidat.

- Huckabee ville vært en mye bedre kandidat enn McCain, men slik gikk det ikke, forteller Don til Dagbladet.no.

Fra leketraktorer til valgmaskin

Valglokalet som er plassert i garasjen er vanligvis en lekestue for barnebarna. På en hylle som går rommet rundt står en imponerende samling av leketraktorer. Norma forklarer at det ikke er noe annet sted å ha valglokalet i området.

- Det var en gang en skole rett her borte, men den er borte nå, sier hun og peker øst, ut over de endeløse jordene som omringer gården. Det er langt mellom stemmegiverne i det som er et av USAs største landbruksområder.

Holder president-valget i garasjen

Don og Norma har merket de økonomiske nedgangstidene på kroppen. Alt er blitt dyrere, forteller ekteparet.

- Gjødsel, såkorn og bensin. Det er ikke bra nå. Vi har hatt noen gode år, men nå kommer vi til å få noen trange år, sier Don. Han mener økonomien er landets største utfordring i tiden som kommer.

Hvem som får valgmannsstemmene i Indiana avgjøres tirsdag, men på valgdagen har republikanernes presidentkandidat en ørliten ledelse på Barack Obama. Ifølge realclearpolitics.com leder John McCain med knappe 1,4 poeng.

I Round County kan selv de omtrent 100 stemmene som avgis på Don og Normas gård bli avgjørende for hvem som blir USAs neste president.

PLASSERES I DAG: Don og Norma venter at omtrent 100 personer kommer for å stemme.
OBAMA-REDD:</B> Bonden Don Norton spår en dyster fremtid dersom Obama blir presdent.