SE LIVE: Dykkere fra Oslo brann- og redningsetat fortsetter søk i Langvannet i forbindelse med forsvinningssaken til Anne-Elisabeth Hagen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Forsvinningssaken:

Holder pressekonferanse om Hagen-forsvinningen

Familiens advokat vil komme med en oppdatering om Anne Elisabeth-Hagens forsvinning.

Mens politi og brannmannskaper er i gang med søk i Langvannet i Lørenskog i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, har familien Hagens bistandsadvokat, Svein Holden, varslet ny pressekonferanse klokka 14. Det blir første gang advokaten holder en oppdatering for pressen siden saken ble offentlig kjent 9. januar.

Advokaten opplyser i en pressemelding at det vil bli orientert om den seinere tids utvikling i saken om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor, og siste livstegn fra 68-åringen var en telefonsamtale til et familiemedlem morgenen samme dag.

Ingen gjennombrudd

Politioverbetjent Christian Berge ønsker ikke å si noe om pressekonferansen. Men han sier at det ikke er noen gjennombrudd i saken.

- Jeg som etterforskningsleder har tro på at vi kommer i mål med saken, men der er vi ikke nå. Det er ingen gjennombrudd, men det gjøres nye og gode etterforskningsskritt hver dag, sier Berge til Dagbladet.

I forbindelse med det politiet etterforsker som en bortføring ble det funnet et brev i Hagens bolig. På brevet var det framsatt et krav til Anne-Elisabeth Hagens ektemann, milliardær Tom Hagen, om løsepenger.

SØK: Politiet anser Langvannet ved ekteparet Hagens bolig som en del av det utvidede åstedet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

De to siste dagene har det blitt søkt i Langvannet, rett ved ekteparets bolig. Politiet har varslet at det vil pågå søk i vannet både torsdag og fredag, men at det kan bli aktuelt å utvide dette. De har tidligere poengtert at de ikke søker etter Hagen i vannet, men etter gjenstander som kan være interessante for etterforskningen.

- Vi kommer ikke til å kommentere om vi finner noe i forbindelse med søket. Planen er fremdeles å fortsette ut morgendagen. Det er et helt naturlig åstedsarbeid, sier politioverbetjent Berge.

Naboer har sagt til Dagbladet at sikten i Langvannet kan være dårlig. Berge sier det er et utfordrende arbeid.

- Det er alltid utfordrende å søke på denne tida av året. Det gjøres en stor innsats fra Oslo brann og redningsetat.

Over 1200 tips - ingen svar

Over 12 uker etter siste livstegn, fortsetter tipsene om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning å tikke inn hos politiet. Men til tross for at det har kommet inn over 1200 tips fra publikum siden saken ble offentlig kjent, står politiet fremdeles uten svar på hvor Hagen befinner seg.

TIPS: På tipsmottaket på Gardermoen jobber politiet med tipsene publikum sender inn. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Forsvinningen ble først kjent for politiet klokka 14 samme dag, etter at ektemannen Tom Hagen varslet dem om at kona var borte. Han hadde da kommet hjem fra jobb en halvtime tidligere og funnet huset forlatt.

Har fått tips om navn

Tipsene som har kommet inn til politiets mottak som er opprettet i forbindelse med saken, har så langt hatt et vidt spenn. Informasjon om konkrete personer, kjøretøy og steder hvor Hagen potensielt kan holdes skjult, har kommet inn.

Hittil har de antatte kidnapperne ikke dokumentert at Hagen fortsatt er i live. Det har heller ikke foregått verbal kommunikasjon med dem som har krevd løsepenger.

Foreløpig etterforskes saken som frihetsberøvelse, og etterforskningsleder Tommy Brøske har flere ganger gjentatt budskapet om at «selv om det ikke har kommet livstegn fra fornærmede, har det heller ikke kommet tegn på at hun ikke er i live».