Holder pressekonferanse om Øygard-anke i dag

Statsadvokaten vil i dag redegjøre for hvorvidt han anker eller ikke.

 Pågang:  - Grunnet stor pågang fra mediene har jeg besluttet at det vil bli holdt en kort pressekonferanse for å redegjøre for hvorvidt påtalemyndigheten anker lagmannsrettens dom, skriver statsadvokat Thorbjørn Klundseter i en pressemelding. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Pågang: - Grunnet stor pågang fra mediene har jeg besluttet at det vil bli holdt en kort pressekonferanse for å redegjøre for hvorvidt påtalemyndigheten anker lagmannsrettens dom, skriver statsadvokat Thorbjørn Klundseter i en pressemelding. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Grunnet stor pågang fra mediene har jeg besluttet at det vil bli holdt en kort pressekonferanse for å redegjøre for hvorvidt påtalemyndigheten anker lagmannsrettens dom, skriver statsadvokat Thorbjørn Klundseter i en pressemelding

Pressekonferansen vil bli holdt kl. 15:00 i Hedmark og Oppland statsadvokatembeter lokaler i Hamar.

- Jeg kan ikke si noe mer om min avgjørelse akkurat nå. Det vil kommer mer informasjon når pressemeldingen kommer klokken 15:00, sier statsadvokaten til Dagbladet.

Ankefristen i straffesaken mot Rune Øygard løper ut 13. juni 2013.

Dagbladet snakket i går med Rune Øygard, som befinner seg hjemme boligen i Vågå. Han forteller at det er planlagt en uttalelse til pressen i forbindelse med at ankefristen går ut.

Han ønsker ikke å bli sitert på noe overfor Dagbladet, fordi han ønsker at all informasjon skal komme fra hans advokat Mette Yvonne Larsen, slik føler han at det er mest ryddig.

Men han bekrefter i en samtale med Dagbladet at han har bestemt seg i spørsmålet om han ønsker å anke eller ikke i denne saken.

Mette Yvonne Larsen forteller til Dagbladet at Øygard har bestemt seg.

- Ja, Rune har bestemt seg for om han vil anke eller ikke. Det kommer en pressemelding på hans avgjørelse, mer ønsker jeg ikke å si på dette tidspunktet, sier Larsen til Dagbladet.