Lønnsfesten i Oslo-skolen

Holder SMS-er hemmelig: - Sjokkerende

Etter SMS-avsløringer nekter Inga Marte Thorkildsen nå å utlevere SMS-ene hun har sendt med skoledirektør Marte Gerhardsen. Det kan være lovbrudd. Opposisjonen er freser, mens Thorkildsen og kommunaldirektøren i Oslo ikke vil kommentere.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte problemer for byråd Thorkildsen (SV) og skoledirektør Gerhardsen da Dagbladet publiserte SMS-utvekslingen deres i etterkant av lønnsfesten i Oslo-skolen.

SMS-ene ble gitt Dagbladet i november av Oslo kommune gjennom innsyn med hjemmel i offentlighetsloven.

Noen få uker seinere tolker kommunen offentlighetsloven på en annen måte.

SMS-ene mellom Thorkildsen og Gerhardsen vil byrådet ikke lenger dele med offentligheten. Etter å ha gitt innsyn tidligere, sier nå byrådet nei.

Høyre sjokkert

Dette vekker oppsikt både politisk og faglig.

- Dette er alvorlig. Jeg kan ikke forstå hvordan byråd Thorkildsen mener det norske lovverket kan tolkes med skjønn når det passer henne. Hun er byråd, og må ta ansvaret som følger med jobben. SMS-er mellom Thorkildsen og Gerhardsen som dreier seg om sak er journalpliktig, og er dermed underlagt offentlighetsloven. Så enkelt er det, sier Espen Andreas Hasle (KrF).

- Sjokkerende og hårreisende, er reaksjonen fra Mehmet Kaan Inan fra Høyre.

- I byrådsplattformen lovet byrådet mer åpenhet i Oslo og Raymond Johansen ble sitert over 150 ganger under valgkampen i 2015 om åpenhet og offentlighet. De har holdt velgerne, pressen og andre politikere for narr. Det er veldig spesielt å gi avslag på å få innsyn i samtalene mellom Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen. Det får meg til å lure på om de skjuler noe. Jeg synes innbyggerne i Oslo fortjener å vite hva de diskuterer mellom seg i all det kaoset som byrådet har skapt i Oslo-skolen, fortsetter Kaan Inan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer