Kunnskapsminister Guri Melby:

- Holder stengt så lenge vi må

Kunnskapsminister Guri Melby (Venstre) sier det er like sannsynlig at skoler og barnehager forblir stengt etter påske som at de åpner.

SMITTEVERN FØRST: Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier det er svært usikkert om skolene vil åpne etter påske eller ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SMITTEVERN FØRST: Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier det er svært usikkert om skolene vil åpne etter påske eller ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Neste onsdag får vi vite om de strenge smitteverntiltakene i Norge vil fortsette eller kan lempes på.

Spesielt om skoler og barnehager kan åpnes igjen over påske, er viktig for mange familier.

Regjeringen vil i dag motta råd fra et ekspertutvalg som vil bli helt avgjørende for avgjørelsen regjeringen faller ned på, men Kunnskapsminister Guri Melby advarer mot å ta noe for gitt:

- Jeg vil understreke at det er like sannsynlig at skolene forblir stengt som at de kommer med noen åpning. Dette er svært usikkert, sier Melby

- Hva er det som avgjør om man åpner skoler og barnehager eller ikke?

- De helsefaglige rådene er avgjørende for denne beslutningen. Vi har et klart mål når det gjelder smittevernhensyn, det vil være det viktigste. Derfor vil dette være en helsefaglig beslutning, sier kunnskapsministeren.

- Må få gjøre jobben sin

Regjeringen har etter råd fra Helsedirektoratet gått inn for å slå ned corona-epidemien. For å oppnå det, jobber de for å få virusets reproduksjonstall under 1 - noe som innebærer at hver smittet viderebringer smitten til færre en ny person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer