Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holder Sunde-reaksjon for seg selv

Biskopene i Norge har en idé om hvordan de vil reagere på Siri Sunde-saken, men vil ikke si ett ord om det før bispemøtet 22. mars, sier kirkemøtets preses, biskop Odd Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti biskoper og en domprost var på relativt kort varsel samlet til møte i Oslo mandag. De drøftet utelukkende den situasjon som oppsto da den lesbiske Siri Sunde, som lever i partnerskap, ble gjeninnsatt som prest av biskop Rosemarie Köhn i Hamar.

- Jeg verken vil eller kan referere hva som ble sagt på møtet. Det var av orienterende og fortrolig karakter. Vi har ikke hatt noen realitetsbehandling av saken, men derimot hatt samtaler om saken og sondert de forskjellige oppfatningene.

- Det er helt åpent hva utfallet på bispemøtet i mars vil bli, sier biskop Odd Bondevik.

Balansegang

Dagens møte ble innkalt med vel en ukes forvarsel. Både Bondevik og bispemøtets visepreses Ola Steinholt sier at det er sjelden at et orienterende møte med så viktig tema kommer opp på så kort varsel.

De to kirkelige tillitsmennene står offisielt på hvert sitt syn i Siri Sunde-saken: Møre-biskop Bondevik er imot ansettelse av homofile og lesbiske, mens Hålogaland-biskop Steinholt er for. Etter mandagens møte ga Steinholt honnør til Bondevik for hans balansegang mellom de to homofili-synspunktene etter gjeninsettelsen av Siri Sunde. Denne honnør ble delt av flere på møtet, og Bondevik var glad for støtten.

Men nå er det Møre-biskopens oppgave å lage et notat til neste bispemøte om Siri Sunde-saken.

- Det er min sure plikt, sier Bondevik.

Viktig ledd

Biskopenes møte i dag karakteriseres som et viktig ledd i en nødvendig prosess, og Steinholt sier det var nyttig å høre hvilke tanker de øvrige biskopene har i denne saken, selv om mye er kommet fram i pressen den senere tid.

- Det er en alvorlig sak for alle, og alle vet at de har et ansvar. Selv om biskopene enkeltvis har uttalt seg om saken, kan vi likevel ikke på denne måte dele bispekollegiet i to blokker, sier Bondevik, som ser fram til en ny møtestruktur mellom biskopene. Den vil gi muligheter for å drøfte vanskelige spørsmål på en mer uformell måte enn på de mer formelle bispemøtene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media