Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holder Syria ansvarlig for Shalits liv

Israels forsvarsminister truer Assad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels forsvarsminister Amir Peretz advarer Syria om at landet vil bli holdt ansvarlig dersom den kidnappede israelske korporalen Gilad Shalit blir drept, melder nyhetsbyrået AP.

Shalit ble kidnappet for åtte dager siden av palestinske militante grupper med tilknytning til Hamas. Kidnapperne mottar trolig ordre fra Hamas-ledelsen, med Khaled Mashaal i spissen, som oppholder seg i Syrias hovedstad Damascus. Mandag i forrige uke fløy israelske militærfly lavt over den syriske presidenten Bashar Assads sommeresidens i et forsøk på å presse ham til å utlevere Mashaal.

- Vi vil vite hvordan vi skal ramme de som er involvert i kidnappingen av Gilad, sa Peretz til en gruppe medlemmer av det israelske arbeiderpartiet mandag.

- Hamas´ Syria-lokaliserte ledere er ansvarlige for kidnappingen av Shalit, og fordi Damascus tilbyr dem opphold, holder vi Syria ansvarlig, sa Peretz.

TRUES: Syrias president Bashar Assad trues av israels forsvarsminister.