Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holder tett om aksjeskandalen

Den tidligere Kapital-journalisten Tor Inge Vormedal nekter å åpne bøkene sine for granskerne som skal se nærmere på hans rolle i aksjeskandalen rundt Aker Brygge Invest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vormedal sa mandag opp sin stilling i Kapital etter å ha fått marsjordre fra redaktør Trygve Hegnar. Påstandene om at han skal ha tjent gode penger på å bruke Kapitals spalters til hausse opp aksjer han senere kjøpte, ble for mye for Hegnar. Vormedal fikk med seg tre måneders lønn, og ikke spesielt varme lykkeønskninger fra sin arbeidsgiver gjennom ni år.

Nå nekter Vormedal å samarbeide med Arthur Andersen, revisjonsfirmaet Hegnar har leid inn for å granske Vormedals aksjehandler mens han skrev for Kapital.

- Bakgrunnen for det er at jeg har sagt opp i Kapital, og da ser jeg ingen grunn til å delta. Og det er heller ikke slik at arbeidsgivere kan komme hjem til deg og se på bankkontoen din og slikt, sier Vormedal til Dagbladet.no.

Ser du ikke at dette kan kaste et mistenskomhetens lys over deg og dine disposisjoner?

- Jo, jeg ser det poenget. Men denne granskningen ville kunne tatt lang tid, og jeg ønsker å bli ferdig med saken og få meg en ny jobb.

Gransker videre

Kapital-redaktør Hegnar beklager Vormedals manglende samarbeidsvilje.

- Slike granskninger er helt avhengige av samarbeid fra de som skal granskes, og arbeidet har nå helt stanset opp, sier han til Dagbladet.no.

Men granskningen av andre påstander som har kommet fram i Dagens Næringslivs artikler om aksjeskandalen fortsetter. Redaksjonsledelsen i Kapital har fortsatt ikke noen forklaring på hvordan en artikkel om Ruud & Rye, en av kjerneaksjene i skandalen som har kostet småsparere millionebløp, havnet på Aker Brgge Invest sitt kontor før den kom på trykk i Kaptial.

- Vi ser på alt, det er det jeg kan si, sier Hegnar, som lover å komme tilbake til saken med en kommentar i neste ukes utgave av Kapital.

VIL IKKE GRANSKES: - Jeg ønsker å bli ferdig med saken, sier Tor Inge Vormedal, som ikke vil la Kapitals granskere se hans papirer.