Holder tilbake Diana-papirer

Mohamed Al Fayed får ikke se CIAs papirer om kollisjonen der prinsesse Diana omkom. Han tror Diana ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden den tragiske ulykken i Paris i 1997, der Al Fayeds sønn Dodi og prinsesse Diana omkom, har Al Fayed hevdet at de to ble drept av den britiske sikkerhetstjenesten. Han håpet at tilgang til de hemmeligstemplede CIA-papirene om ulykken ville gi ham det endelige beviset. Men i dag opprettholdt tre dommere i en ankedomstol i Washington DC en tidligere kjennelse om at papirene ikke blir utlevert.

Al Fayed gikk til sak mot CIA, og krevde å få utlevert dokumentene, som han hevder også inneholder overvåking av prinsesse Dianas samtaler på mobiltelefon.

Aldri et mål

Talsmenn for National Security Agency (NSA) bekreftet i 1998 at de, ved hjelp av avlytting, hadde fått informasjon om henne. Men NSA har hele tida sagt at prinsesse Diana aldri var et mål for USA etterretningstjeneste.

Al Fayed mener at dødsfallene 31. august 1997 var regelrett drap, begått av mennesker som ikke likte prinsessens forhold til Dodi. Han har antydet at kongefamilien bestilte drapene.

Sjåføren i ulykkesbilen, Henri Paul, døde i kollisjonen. Den franske etterforskningen konkluderte med at han var full da han kjørte bilen, og la skylde på ham.

VRAK: Bilen de tre ble drept i, ble totalvrak etter ulykken.