Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holdes i arresten

De tre som er mistenkt for drap på Rahila Iqbal, holdes i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Faren og bestefaren til Rahila og sjåføren som kjørte henne da hun døde, ble dømt til forlenget varetektsfengsling i to dager til i formiddag.

Denne gangen hadde de mistenkte den pakistanske advokaten Bilal Sayed til å forsvare seg. Bare en gang tidligere har de mistenkte hatt advokat. Sayed argumenterte sist fengslingsmøte for at arrestasjonen av de tre var i strid med loven, siden det ikke finnes bevis mot dem.

Formelt er de tre fortsatt mistenkt i saken.

Den forlengede varetekten begrunnes med at de venter på den kjemiske rapporten som gir en endelig avklaring. Denne skal visstnok komme innen disse to dagene. Da vil det bli kjent hva som var Rahilas dødsårsak.

Advokatfirmet Elden er leid inn for å bistå Rahilas ektemann, Ahmad (21). De har satt den lokale advaokaten Muhammed Iqbal Gondal på saken. Han fikk ikke lov til å snakke i retten i dag.

Pakistansk politi har ønsket å avhøre ektemannen for å få hans forklaring. Norsk politi har tilbudt seg å legge til rette for det dersom de kommer til Norge. Føreløpig er det ikke gjennomført et slik avhør, opplyser etterforskningsleder Øyvind Holst ved Oslo Politikammer til Dagbladet.no.

HOLDES: De tre fangene holdes i arresten. Her fraktes de til fengslingsmøtet i forrige uke i en politibil. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
HOLDES: De tre fangene holdes i arresten. Her fraktes de til fengslingsmøtet i forrige uke i en politibil. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!