- Holdningen til Støre er i overkant røff

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), mener det gir grunn til uro at Støre avviser habilitetsspørsmålet.

UROLIG:  Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), mener holdningen til Jonas Gahr Støre er i overkant røff. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
UROLIG: Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), mener holdningen til Jonas Gahr Støre er i overkant røff. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), mener utenriksminister Jonas Gahr Støre har valgt en i overkant røff holdning med tanke på habilitetsspørsmålet.

- Jeg registrerer at utenriksministeren avviser habilitet som tema. Når man ser at flere jurister og eksperter mener at det burde blitt tatt en habilitetsvurdering, så gir det grunn for uro at Støre selv ikke mener det, sier Anundsen til Dagbladet.

Uheldig med unøyaktigheter I dag kunne Dagbladet avsløre at Støres forklaring om millionstøtten til redervennens stiftelse hadde flere unøyaktigheter. Uryddig, mener Anundsen.

- I situasjonen som Støre befinner seg i er pesisjonsnivået ekstremt viktig. Det er uheldig om det viser seg at utenriksministerens forklaring inneholdt flere unøyaktigheter, sier Anundsen.

Støre legger lista høyt Anundsen er overrasket over at Støre var så bastant i sine uttalelser på presserunden i går.

- Han legger lista høyt. Politikere er mennesker, så de kan gjøre feil. Jeg vil si at det er en karakterstyrke om man innrømmer sine feil, sier Anundsen.

Viktig for tilliten Anundsen mener det er viktig for tilliten til departementene at man ber om en habilitetsvurdering.

UNØYAKTIG: I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksminister Jonas Gahr Støre forklaring om millionstøtten inneholdt flere unøyaktigheter. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
UNØYAKTIG: I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksminister Jonas Gahr Støre forklaring om millionstøtten inneholdt flere unøyaktigheter. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

- Å be om en vurdering av egen habilitet er veldig enkelt. Det forsinker ikke prosessen i stor grad, og det er et tegn på gode rutiner. Det viser at man tar habilitetsspørsmålet på alvor, sier Anundsen.