Kai Møller opplever stor suksess med Auksjonen.no. Foto: Anders Horntvedt.
Kai Møller opplever stor suksess med Auksjonen.no. Foto: Anders Horntvedt.Vis mer

Holdt 13.000 auksjoner i 2016

Over 80.000 brukere registrerte seg på Auksjonen.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Salg av bruktbiler, anleggsmaskiner og løsøre fra konkursbo og leasingselskaper er blitt god butikk for Auksjonen.no. Finansavisen kan fortelle at selskapet har spesialisert seg på salg for næringslivet, private, objekter for banker og finansieringsselskaper, samt avhending av konkursbo.

Seiler i medvind

Siden Auksjonen.no ble etablert i januar 2012 har omsetningen i selskapet tatt av. I 2016 solgte selskapet varer i kommisjon og på fullmakt for rundt en halv milliard kroner.

Rundt 95 millioner av dette avleiret seg som omsetning, skriver Finansavisen. Resultatet før skatt for 2016 ligger an til å havne på rundt syv millioner kroner, opplyser daglig leder Kai Møller.

80.000 brukere

I 2016 ble det holdt over 13.000 auksjoner på nettsiden. Bedriften tok imot rundt 300.000 bud, og over 80.000 brukere hadde registrert seg på Auksjonen.no.

- Forretningsideen er auksjonssalg over nett for bedrifter, det offentlige og private, sier Møller til Finansavisen. Han legger vekt på at bedriften tilstreber transparens rundt budgivningen. Alle budgivere må registrere seg, og budloggen sendes på epost til kjøper automatisk.

Flere konkurrenter

Auksjonen.no er ikke den eneste bedriften i dette markedet. Ifølge Finansavisen regnes Stadsalg, Plustech, Oslo Bilauksjon og KVD som konkurrenter. Det svenske selskapet KVD forsøkte seg i Norge, men la ned den norske virksomheten i 2016.

Selskapets største eier Hans Petter Bjarøy har drevet med tradisjonelt auksjonssalg siden 1987. Selv kom Møller inn som daglig leder etter rundt ti år i Finn.no.

Andre økonominyheter:
Pengemaskin: Gikk fra 0 til 186 millioner på tre år
Gjøvik-mann har bygget én milliard på Gran Canaria