Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holdt barna som gisler

En mann truet i dag med å drepe to av barna sine i ekskonas hus i Stjørdal sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen tok kontakt med ekskona og barna på ett og tre år, og ble sluppet inn i huset hennes. Han skal her ha truet med å drepe barna. Moren tok seg fra stedet og dro til det lokale lensmannskontoret for å be om hjelp.

- Utsagnene fra henne hadde en slik karakter at vi ikke hadde grunn til å dra dem i tvil. Mannen har også tidligere fremsatt trusler mot sin tidligere ektefelle og deres felles barn, sier Kjetil Mjøsund ved Stjørdal lensmannskontor.

Politimesteren i Nord-Trøndelag valgte å gi ordre om bevæpning. Omlag 30 politifolk deltok i aksjonen, og lensmannskontoret fikk bistand fra utrykningsenheten i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Et tredje felles barn var på skolen mens aksjonen pågikk.

- I følge opplysningene vi fikk, skal det ikke ha vært skytevåpen med i bildet, men det skal være snakk om trusler med kniv. Vi regner med å finne ut av om mannen var bevæpnet i løpet av kvelden, sier Mjøsund.

Politiet klarte ikke å oppnå kontakt med mannen hverken på fasttelefon eller på annet vis før han ble arrestert. Mannen kom uoppfordret ut av eneboligen og ble pågrepet uten dramatikk kl 16.15.

Saken er under etterforskning, og mannen sitter i kveld i avhør.

- Det vil være påtalemyndighetens avgjørelse i morgen om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Mjøsund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media