Holdt e-poster hemmelig

Etter Lysbakkens (SV) tildeling av penger til en undergruppe av Sosialistisk Ungdom.

HOLDER TETT OM PENGEDRYSS: Selv etter en langflat beklagelse, er ikke statsråd Audun Lysbakken ferdig med selvforsvarspengene som blant annet ble gitt til SU-initierte
Jenteforsvaret. Foto: Eirik Helland Urke
HOLDER TETT OM PENGEDRYSS: Selv etter en langflat beklagelse, er ikke statsråd Audun Lysbakken ferdig med selvforsvarspengene som blant annet ble gitt til SU-initierte Jenteforsvaret. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er bananrepublikkpraksis, mener lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen (Frp).

Forrige uke svarte Audun Lysbakken (SV) på kritikken rundt tildeling av penger til en organisasjon som på søkertidspunktet var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom.

Lysbakken la seg langflat og innrømmet feil. Det var ikke nok for Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité, som ba statsråden redegjøre for alle tildelinger Barne-, likestillings- og diskrimineringsdepartementet (BLD) har gjort.

Til Dagbladet sa Lysbakken i går at departementet gjorde feil i prosessen da pengene ikke ble utlyst.

Men det er ikke den eneste feilen som er gjort.

Unnlot journalføring Dagbladet har tidligere bedt om innsyn i alle de registrerte dokumentene i saken. Nå viser det seg at ti e-poster, som blant annet dokumenterer utstrakt kontakt mellom Sosialistisk Ungdom (SU) og departementet, aldri ble oppført i postlistene.

Først etter at Dagbladet begynte å stille spørsmål om korrespondansen, ble de siste ti dokumentene ført inn i journalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer