Holdt festen selv om eieren var advart

For en uke siden ble det også holdt bryllup i bygningen som raste sammen i Jerusalem. Da ristet gulvet kraftig, og eieren ble advart. Fredag ble eieren og syv andre arrestert. 25 personer er funnet døde og 10-20 er fremdeles savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se videoen fra CNN.com, som er tatt inne i bygningen da den raser sammen

De som feiret bryllup i lokalene for en uke siden advarte eieren, melder Aftonbladet. Yosef Lankari sier til den militære radiostasjonen i Israel at han reagerte på at gulvet ristet da hans datter giftet seg.

- Når jeg satt sammen med de andre gjestene kjente jeg hvordan bygningen ristet, og sa til dem at dette er et jordskjelv. De sa at det var umulig, og mente at det kanskje var dansingen som var årsaken. Jeg så glassene røre på seg og syntes at vi skulle ringe arrangørene slik at ikke noe fryktelig skulle skje, sier Lankari til Jerusalem Post, melder Aftonbladet.

Det hører også med til historien at Lankaris datter egentlig skulle ha leid lokalene i går, men at bryllupet ble flyttet fram ei uke.

Men Lankari sier han meldte fra til eieren om ristingen i gulvet, uten at han skal ha foretatt seg noe.

I dag ble en av eierne og de som har konstruert festlokalet avhørt av politiet. I kveld meldes det at åtte mennesker er arrestert etter den katastrofale ulykken.

Statsminister Ariel Sharon har lovet å finne ut hva som forårsaket ulykken. Også palestinerne har tilbudt seg å hjelpe i redningsarbeidet. Fremdeles graves det i ruinene for om mulig å finne flere overlevende. Gravingen i ruinene kan ta ytterligere en uke før de har funnet alle som ble begravet da dansegulvet raste sammen midt under bryllupsfesten.

Brudeparet funnet i live

Ulykken skjedde rundt klokka 22.45 i går kveld.

Brudeparet var blant personene som var savnet, men i dag ble de nygifte funnet - i live, melder BBC. Bruden, Keren Dror, fikk bekkenbrudd og skader i brystet, mens brudgommen Assaf Dror kom fra katastrofen uten store skader. Paret ligger ved siden av hverandre på sykehuset - i hver sin seng.

Fløy gjennom luften

700 mennesker danset og feiret brudeparet i går kveld da gulvet plutselig forsvant ut i løse lufta. Festen fant sted i bygningens tredje etasje.

Mennesker fløy gjennom luften. Det samme gjorde orkesteret, høyttalere, bord og stoler.

- Det kom ikke noe smell. Golvet bare åpnet seg opp under meg. Jeg så mine brødre falle under meg, og jeg dumpet oppå dem, forteller bryllupsgjesten Yochi Bar-Zani til BBC online.

En annen mann beskriver hvordan han holdt sin 10 år gamle sønn mens han suste gjennom luften. De to ble reddet ut fra ruinene.

- Pappa, ikke vær redd. Jeg er sammen med deg, fortalte den 10-årige sønnen til sin far - mens de falt.

Ambulanser kom fort til stedet og har kjørt skytteltrafikk mellom bryllupslokalene og sykehus i byen siden i går kveld.

Frykter flere døde

Minst 25 personer døde i katastrofen. 15 kropper er funnet, mens ti skal være begravd under rasmassene, skriver Aftonbladet.

Man frykter at dødstallene vil stige.

- Det kan ligge rundt 50 mennesker begravde i ruinene, sier sjefen for sivilforsvaret, Gaby Ofir, i formiddag.

Redningspersonellet tror at det kan ta flere dager før de får gått gjennom ruinene - på leit etter flere av gjestene. Sjansen for å finne overlevende minsker etter hvert som tida går. I natt ble fire personer gravd ut levende.

Konstruksjonsfeil

Politiet utelukker at katastrofen var et resultat av et terrorangrep. Ifølge politisjef Mickey Levy, skyldes ulykken en konstruksjonsfeil. Huset ble bygget for 15 år siden.

300 gjester og ansatte ble skadet i ulykken, mange av dem alvorlig.

KAOS: Store redningsstyrker hjalp de mange ofrene etter bygningskollapsen i natt. Minst 350 personer er meldt skadd.
UT AV RUINENE:</B> En skadd mann blir dratt ut av ruinene etter at en bygning kollapset under bryllupsfeiringen i natt. Letemannskapene frykter at det kan ta flere dager før de finner alle personene som ligger i ruinene.
OVERLEVDE:</B> Bruden Keren Dror (bildet) og hennes mann overlevde begge nattas katastrofe. Nå ligger de ved siden av hverandre - på sykehuset.
REDDET:</B> Rundt 700 personer - deriblant mange barn - var i tredje etasje da bygningen kollapset i Jerusalem like før midnatt.
BORTE VEKK:</B> En israelsk offiser står i den ødelagte bygningens tredje etasje. Her ser du at gulvet er forsvunnet ut i intet.
KATASTROFEBYGNINGEN:</B> Det er ikke mye igjen av gårsdagens bryllupslokaler i Jerusalem. Minst 25 personer døde da gulvet forsvant under festen i går kveld.