Holdt foredrag om æresdrap med pappa

Asrin Masifi (21) holdt foredrag om æresdrap sammen med sin pappa. Nå er han mistenkt for drapet på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pappaen var hennes store forbilde, skriver Aftonbladet i dag. Svensk-kurdiske Asrin Masifi ble 26 år. Sammen med faren holdt hun foredrag om æresdrap. Nå er faren minstenkt for drapet. Hennes søster er mistenkt for medvirkning.

- Hun snakket ofte om sin pappa. Alltid positivt. Hun sa: "Det finnes idiotiske kurdiske fedre, men ikke min pappa. Han er helt annerledes. Han støtter meg.", sier journalisten Jenny Dielemans til Aftonnbladet.

Alt tyder på at politiet i Sverige står overfor et nytt æresdrap - også denne gangen fordi kvinnen var forelsket i det familien mente var feil mann.

Fattet mistanke

Fredag 26. april ble den unge kvinnen, kjent fra Sveriges Television, funnet hengt i en leilighet nord for Stockholm. Alt tydet da på at det dreide seg om et selvmord.

Politiet fattet imidlertid mistanke om at det kunne dreie seg om nok et tragisk æresdrap - bare to måneder etter at svensk-kurdiske Fadime Sahindal (26) ble drept av sin far. Politiet mistenkte at noen først hadde tatt livet av programlederen for etterpå å få det til å se ut som om hun hadde tatt livet av seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer