Politiet i Danmark:

Holdt guttens hode i do

Seks pedagoger er tiltalt for vold og ulovlig tvang mot fire barn i Danmark.

MÅ MØTE I RETTEN: Seks pedagoger må møte i retten i Nykøbing Falster i Danmark tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix / NTB
MÅ MØTE I RETTEN: Seks pedagoger må møte i retten i Nykøbing Falster i Danmark tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Seks pedagoger må tirsdag møte i retten i Nykøbing Falster i Danmark, fire av dem tiltalt for vold, to av dem for ulovlig tvang mot fire barn. Én av dem har i tillegg en tidligere dom for kroppskrenkelse, melder danske TV 2 Øst.

Samtlige pedagoger var ansatt ved døgninstitusjonen Take Care i Maribo kommune.

Flere voldelige episoder

Boligen ble stengt av tilsynsorganet Socialtilsyn Øst 8. november 2021. Saken ble deretter etterforsket av politiet, før det ble tatt ut tiltale i september i fjor.

Ifølge TV 2 Øst, beskriver det fem sider lange tiltaledokumentet flere voldelige episoder. Blant annet skal de ha holdt en gutts hode i do, tatt strupetak på en annen, samt dyttet og slått en tredje gutt.

- Dette pågikk i om lag ni måneder i 2021, sa aktor Siw Olsen til TV 2 Øst da det ble tatt ut tiltale i fjor høst.

Guttene var i alderen 11 til 17 år da hendelsene fant sted, skriver danske Ekstra Bladet.

Saken mot bostedet startet i 2021, etter at Socialtilsyn Øst hadde mottatt flere bekymringsmeldinger i løpet av året. Barna hadde fortalt om brutal maktbruk, og flere av episodene ble filmet.

- Lei oss

TV 2 Øst opplyser om at de i høst var i kontakt med flere av de tiltalte. De stilte seg den gang uforstående til tiltalen, og mente de ikke hadde gjort noe galt.

Take Cares ledelse har flere ganger avvist å stille til intervju med kanalen, men daværende direktør, Adham Iskandar, uttalte seg da det ble tatt ut tiltale i september.

- Vi er naturligvis lei oss for det som har skjedd, men det er en politisak nå. Vi tror at de gjør sitt beste for å finne ut om noen har gjort noe galt eller ikke, sa han til TV 2 Øst.

Take Care drev krisesentre på tre adresser i Maribo. Ifølge TV 2 Øst eksisterer selskapet fortsatt, men har skiftet navn flere ganger. I 2022 forsøkte lederne bak Take Care å åpne en ny bolig, men fikk avslag.

MISTET JOBBEN: En ansatt fikk sparken etter å ha skremt barn i en barnehage. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer