Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holdt i mørket av Trine

Ola Elvestuen sier han vil være en del av Venstres lederdiskusjon. Skei Grande informerte ham ikke om avgangen før det sto i Dagbladet.

HOLDT I MØRKET: - Jeg ble overrasket, og ble informert gjennom mediene, bekrefter nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, etter det ble kjent at leder Trine Skei Grande går av som leder i partiet. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det slo ned som en politisk bombe.

Onsdag ettermiddag kunngjorde Trine Skei Grande at hun trekker seg som Venstre-leder. Hun varslet samtidig sin avgang fra regjeringen.

- Med både anonyme og åpne kilder som er ute, har jeg nå kommet til at det beste er om noen andre slipper til. Det har vært viktigere for mange å være mot noen enn å være for noen. Slik kan vi ikke fortsette, forklarte Skei Grande i et intervju med VG.

Utelukker ikke lederverv

1. nestleder Ola Elvestuen ble i januar presset ut av regjering i januar av nettopp Trine Skei Grande. Nå kan han bli ny partileder fram til en permanent løsning er på plass.

Elvestuen avviser heller ikke at han kan bli den varige løsningen Venstre behøver.

- Jeg vil være er en del av den diskusjonen, men det er det mange som skal være, sier han i ettermiddag.

Informert av pressen

Han forteller Dagbladet han ikke visste noe om avgangen til Grande før mediene begynte å publisere saker.

- Jeg ble overrasket, og ble informert gjennom mediene, bekrefter han.

Det vakte mye oppstuss at Elvestuen på nyåret måtte gå som klima- og miljøminister for å gjøre plass i regjeringen til Grandes to fremste utfordrere, Raja og Rotevatn.

Ikke minst kom det uvanlig hard kritikk fra Elvestuen selv, som gikk åpent ut med anklager om at Grande først og fremst lyttet til seg selv for å sikre sin egen posisjon. Han ville forrige uke heller ikke utelukke at han kunne utfordre Grande i en kampvotering om lederposisjonen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart