Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holdt kona fanget i ti år

37-årig mann i West Virginia i USA siktet for slaveri og tortur.

PÅGREPET: Peter Lizon (37) fra West Virgina i USA er mistenkt for å ha holdt kona si innesperret i ti år. 11.juli ble han framstilt for retten i Jackson County Magistrate Court. Foto: AP Photo/South Central Regional Jail
PÅGREPET: Peter Lizon (37) fra West Virgina i USA er mistenkt for å ha holdt kona si innesperret i ti år. 11.juli ble han framstilt for retten i Jackson County Magistrate Court. Foto: AP Photo/South Central Regional Jail Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg forsøker å flykte fra min mann. Jeg trenger å gjemme meg i noen minutter, skal 43 år gamle Stephanie Lizon ha fortalt en butikkansatt i byen Parkersburg i West Virginia 2. juli i år.

Da skal kvinnen ha vært holdt innesperret på gården deres i Leroy av ektemannen Peter Lizon (37) i nærmere ti år, melder CBS News.

Amerikaneren Peter Lizon ble få dager seinere pågrepet av politiet og framstilt for retten, siktet for slaveri og tortur av sin kone. 

Dro til krisesenter 37-åringen var i en butikk for å handle, da det lyktes kona å stikke av, skriver den svenske avisa Expressen.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Stephanie Lizon ska ha sagt till butikkpersonalet at hun ikke ville involvere politiet. Hun tok i stedet imot informasjon om et krisesenter for kvinner. Hun skal også ha fått penger av de ansatte til å betale for drosje til krisesenteret.

- Hun virket ganske rolig, men stirret hele tida ut av vinduet for å se om mannen så etter henne, forteller en ansatt til AP. Kvinnen skal ha haltet og hatt en rekke sår og skader på kroppen.

På krisesenteret skal Stephanie ha fortalt om mishandlingen hun ble utsatt for av ektemannen. Hun skal ha sagt at han tvang henne til å gå ned på kne foran ham hver gang hun gikk inn i et rom.

Paret skal også ha fått et dødfødt barn sammen. Under fødselen skal Stephanie Lizon ha vært fastspent i håndjern. Ektemannen skal deretter ha begravd babyen i hagen. Paret skal også ha et barn på ett år sammen.

Brennmerker Peter Lizon ble arrestert 5.juli, etter at krisesenteret kontaktet politiet.

Politiet i Jackson County i West Virginia fastholder at de har 45 bilder som viser brennmerker på kvinnens rygg og bryst fra strykejern og stekepanner. Det skal også eksistere bilder av arr på håndleddene hennes.

- Dette ser ut til å være mer enn mishandling, også det jeg vil kalle tortur, sier Tony Boggs, fungerende sheriff i Jackson County til CBS News.

37-åringens forsvarer, advokat Shawn Bayliss hevder at mannen er feilaktig anklaget.

- Anklagene er oppdiktet, enten av fri fantasi eller et forvirret hode - eller begge deler, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media