Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holdt kvinner som sexslaver i Oslo

Fem menn er siktet for å ha mishandlet og truet jenter fra Øst-Europa til å prostituere seg. Jentene ble holdt innesperret i en leilighet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem mennene, som politiet mener er bakmenn i en brutal, internasjonal hallik-liga, er siktet for vold, voldtekt, frihetsberøvelse og hallikvirksomhet. To av dem er varetektsfengslet i fire uker.

Ligaen ble nøstet opp i en rettssak i Stockholm. To østeuropeiske kvinner fortalte at de først ble tatt med til Sverige mot sin vilje og deretter kjørt til Oslo. Kvinnene skal ha blitt innesperret i Trondheimsveien i flere måneder og tvunget til prostitusjon. De ble også mishandlet.

- Dette er meget alvorlige saker og representerer grov og mangesidig kriminalitet. Derfor kan vi heller ikke gå inn på detaljer i saken av hensyn til ofrenes sikkerhet, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NRK.

Liv Jessen ved Prosenteret har jobbet med prostituerte i 20 år. De siste årene er det blitt flere og flere prostituerte fra Øst-Europa i Oslo, organisert av det kriminelle miljøet.

- Det blir absolutt mer og mer. Den gruppa som hare økt mest de siste årene, har vært østeuropeisk prostitusjon og jeg vil tro at opptil 95 prosent er godt organisert, sier hun.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media