Holdt loppemarke for klassetur - frastjålet alle pengene

9.-klassinger sønderknust etter frekt tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• HAR DU TIPS I SAKEN? Send oss epost, MMS/SMS 2400, eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): I flere måneder har 9. klasse ved Jordal skole i Oslo stått på for å samle inn lopper til et stort loppemarked utenfor skolen.

Inntektene skulle gå til klassetur i 10. klasse, men loppemarkedet endte i stedet i snørr og tårer. Etter en dag hvor salget gikk strykende, ble elevene frastjålet nesten alle pengene.

- Det gikk kjempebra

- Vi åpnet markedet klokka 11. Det gikk kjempebra. Det var masse mennesker innom, og vi fikk inn mye mer penger enn vi hadde trodd, forteller Pernille Iversen (15).

Pengene lå i en plastboks. Mens elevene drev og ryddet, satt en av jentene og passet på. Men da noen ropte på jenta, så hun seg bort et lite øyeblikk. Da hun snudde seg tilbake, hadde to gutter i 16-årsalderen stukket av med alle sedlene. Nesten 15 000 kroner.

- Det er en helt forferdelig situasjon. Nå har vi jobbet så mye for dette, og så blir alle pengene stjålet. Da har vi kanskje ikke råd til å dra på klassetur heller, frykter hun.

Hun forteller at jentene hadde trodd at de to guttene bare hang rundt for å sjekke dem opp.

JORDAL SKOLE:  9. klasse ved Jordal skole ble frastjålet alle pengene de fikk inn på loppemarkedet i går. Foto: Sabina Brunstein
JORDAL SKOLE: 9. klasse ved Jordal skole ble frastjålet alle pengene de fikk inn på loppemarkedet i går. Foto: Sabina Brunstein Vis mer

- Vi trodde ikke i det hele tatt at de kom til å stjele alle pengene våre, sier hun.

- Politiet verst

Det verste for elevene var likevel møtet med politiet.

- Det første vi gjorde var å ringe politiet, men de gadd ikke å komme. De kunne ikke komme siden det ikke var noen som var kommet til skade, forteller Pernille.

- Vi fikk signalementet på guttene over telefon, og siden de hadde løpt fra stedet, så vi ikke noen grunn til å dra dit bare for å vise tilstedeværelse, opplyser operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Ølstad legger til at politiet har vært på utkikk etter de mistenkte.

SØNDERKNUST: Pernille Iversen (15) og Frida Rømo fortviler over at alt arbeidet med loppemarkedet har vært forgjeves.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer