Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Holdt mannen i hånda da han døde

Saras ektemann ble alvorlig syk av coronaviruset. Hun satt ved hans side da respiratoren ble slått av.

I BEREDSKAP: Infeksjonsklinikken på Karolinska universitetssykehus i Stockholm er i beredskap for å ta imot corona-pasienter.
Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
I BEREDSKAP: Infeksjonsklinikken på Karolinska universitetssykehus i Stockholm er i beredskap for å ta imot corona-pasienter. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Vis mer

Torsdag kveld døde en 67 år gammel mann av coronaviruset på sykehus i Stockholm i Sverige. Mannen hadde da ligget i respirator i ti dager.

Expressen har snakket med mannens svoger.

- Hun satt sammen med ham og holdt hånda hans i flere timer, til han forsvant, sier Saras bror.

For to uker siden oppsøkte 67-åringen og Sara, som ikke vil identifiseres ytterligere, legevakta etter at de begge hadde symptomer på forkjølelse.

STOR PÅGANG: Mange er usikre når og hvordan de skal kontakte helsevesenet ved mistanke om smitte. Oslo kommunes coronatelefon gir deg denne beskjeden. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Isolert hjemme

Etter hvert som mannen ble sykere, ble han testet for coronaviruset. Videre ble han ført til intensivavdelingen på Karolinska universitetssykehus i Huddinge, hvor han ble lagt i respirator.

Etter ti dager var det ikke lenger håp om at tilstanden ville bedres, og sykehus ringte Sara, skriver den svenske avisa.

- De ringte søstera mi og ville at hun skulle komme. Legen ville koble ut respiratoren og sa at det ikke var noe mer de kunne gjøre.

Sara er selv smittet av viruset, men var isolert hjemme. Broren ønsker å støtte søstera i sorgen, men har fått beskjed om at det ikke er noen god idé.

Expressen har forsøkt å få en kommentar fra sykehuset, uten å lykkes.

Elleve døde

Elleve personer har omkommet som følge av coronaviruset i Sverige, og rundt 1500 er smittet.

Sverige har ikke tatt like drastiske grep som andre land, men svenske myndigheter anbefaler at videregående skoler og universiteter holder stengt. Barne- og ungdomsskoler er fortsatt åpne.

Den svenske regjeringen besluttet tirsdag å innføre midlertidig grensekontroll fra torsdag 19. mars.

I Sverige har et lavt antall pasienter fått ebolamedisinen Remdesivir mot coronaviruset. Legemiddelet er ikke godkjent, men kan gis fordi det svenske legemiddeltilsynet har gitt tillatelse til utprøvingen.

Flere studier er nå satt i gang for å se om legemiddelet har effekt mot coronaviruset, melder Sveriges Radio. Oslo universitetssykehus (OUS) har søkt om å få teste medisinen.

Hele Norges coronakart