DØDE: Forrige uke ble en mor og hennes to døtre funnet døde i en leilighet på Romsås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DØDE: Forrige uke ble en mor og hennes to døtre funnet døde i en leilighet på Romsås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Holdt minnestund for de døde kvinnene på Romsås

Familie og venner samlet seg fredag til en minnestund for de tre kvinnene som i forrige uke ble funnet døde i en leilighet på Romsås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble tre kvinner funnet døde i en leilighet på Romsås i Oslo. Mandag kunne politiet fortelle at det var en kvinne i 60-åra og hennes to voksne døtre i 20- og 30-åra, som var døde.

De tre skal ha ligget døde siden i sommer før de ble funnet.

Fredag samlet familien og venner av de tre kvinnene seg til minnestund i Sofienberg menighetshus i Oslo.

- Det er veldig trist. Jeg forstår ikke hva som har skjedd, sier Yohannes Zegayt, faren til den yngste av de to søstrene, til NRK.

Moren og den eldste datteren kom fra Eritrea til Norge som flyktninger på 1980-tallet, mens den yngste datteren var norsk-eritreisk, skriver NRK.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, og politiet vet fortsatt lite om hva som har skjedd. Ifølge naboer, familie og venner hadde kvinnene isolert seg fra omverdenen.

- Ble glemt av omverdenen

Da politiet tok seg inn i leiligheten, fant de alle tre døde «uten voldsomme omstendigheter». Det var ikke noe tegn til ytre skader på de avdøde, og politiet mistenker ikke at kvinnene skal ha blitt utsatt for noe kriminelt. De tre kvinnene var heller ikke kjenninger av politiet.

- De har levd et isolert liv, med lite kontakt med omverden. Basert på funn i leiligheten og fra obduksjon, så kan vi si at de har avgått med døden en gang på seinsommeren, sa politioverbetjent Kjetil Moen ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet da saken ble kjent.

Dagbladet har også vært i kontakt med en av kvinnenes venninner fra oppveksten. Hun er preget av dødsfallene, selv om hun ikke har hatt kontakt med noen av kvinnene på flere år.

- De har valgt å isolere seg, og ble dermed glemt av omverdenen, sier venninnen og fortsetter:

- De har levd et tragisk liv som fikk en tragisk avslutning.

- Har aldri sett dem

En av politiets hypoteser er at kvinnene har vært syke før de døde, men at de av uviss grunn ikke oppsøkte helsehjelp. Mangel på mat og avmagring er også en mulig dødsårsak, ifølge politiet.

Kvinnene ble funnet i en kommunal leilighet. Naboer Dagbladet har vært i kontakt med tegner også et bilde av at kvinnene har levd et isolert liv.

- Jeg tar sjelden heisen og går mye trapper på grunn av ryggen. Jeg har likevel aldri sett dem, fortalte Fawzie Rawan, som bor i leiligheten over den kvinnene ble funnet døde.