Drikkevann i Oslo

Holdt munn i to måneder

16. mars fikk Lan Marie Berg beskjed om monstersmellen som var på vei. Hun sa ingenting til bystyret, men orienterte Raymond Johansen. - Brudd på informasjonsplikten, sier opposisjonen.

SA INGENTING: Bystyret fikk ikke vite noe selv om Lan Marie Berg satt med informasjonen i over to måneder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SA INGENTING: Bystyret fikk ikke vite noe selv om Lan Marie Berg satt med informasjonen i over to måneder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det er mer enn to måneder siden miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) ble orientert om monstersmellen som var på vei: Bygging av ny reservevannforsyning til Oslo kom til å bli flere milliarder kroner dyrere enn først budsjettert.

- Vår vurdering var at en styringsramme på knapt 15,3 milliarder og en kostnadsramme på 16 milliarder var behovet da vi leverte vår rapport 12. mars, sier prosjektleder Steinar Johannessen til Dagbladet.

Det var flere milliarder dyrere enn først antatt, og den informasjonen fikk altså byråd Berg i mars, men bystyret ble orientert først torsdag denne uka.

- Brudd på informasjonsplikt

Dette er selv om Lan Marie Berg fortalte Dagbladet at hun ble «svært urolig» over kostnadssprekken.

- Det er et åpenbart brudd på byrådens informasjonsplikt, sier Hallstein Bjercke (V) til Dagbladet.

- Lan Marie Bergs tolkning av ansvaret hun har som byråd og hennes tolkning av informasjonsplikten er særs spesiell. Det absolutt siste fristen hun hadde til å informere bystyret - hun burde gjort det før - var da hun fikk rapporten fra etaten i mars. Men hun forstår ikke rollen sin, det virker som hun tror det er byrådets jobb å gå til bystyret og be om penger. Men ansvaret er å gjøre sånn at du ikke må gå til bystyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer