Influensa:

Holdt på å dø av influensa

Foreldrene oppfordrer andre foreldre til å vaksinere barna sine mot influensa, etter at datteren deres Jade (4) mistet synet.

INFLUENSA: Da fire år gamle Jade Delecia fikk influensavirus type B var hun døden nær. Video: Privat / CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årets influensasesong har vært tøff for mange. I USA har influensaviruset av typen B spesielt florert blant barn og unge. Denne typen påvirker barn mer enn voksne, skriver CNN.

Fredag rapporterte Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en etat underlagt Helse- og omsorgsdepartementet i USA, at det hadde vært dobbelt så mange dødsfall som på samme tid i fjor, blant barn.

Ifølge etaten er det et titalls amerikanske barn som dør av influensa hvert år, og tusenvis blir innlagt på sykehus. De fleste i disse tilfellene har ikke blitt vaksinert.

Spesialist på barnesykdommer på Volvat Majorstuen, Kristine Jensen, sier til Dagbladet at de har sett mer av influensa type B også i Norge denne sesongen, og at man raskt kan teste det fra barnets nese. Likevel sier hun at både influensa A og B er virus de aller fleste barna tåler godt.

- De som bør tenke på å ta vaksine er barn med påvist dårlig immunforsvar, barn med astma som bruker kortison-medisiner, barn som er født for tidlig og barn med hjertesykdom, sier Jensen.

Var ikke vaksinert

En av dem er fire år gamle Jade DeLucia fra Iowa i USA, som fikk kjenne på hvor alvorlig influensaen kan bli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.